muchomor Posted April 13, 2010 Author Share Posted April 13, 2010 No właśnie,może ktoś mógłby sprawdzić,jakie odczyty dają 6 funtowe i 9 funtowe kule armatnie z wojen Napoleońskich na wyświetlaczu w Proximie,bo się wybieram na takowe pole bitwy z czasów Napoleońskich na byłym poligonie wojskowym i nie bardzo mi się uśmiecha przewalanie setek kilogramów złomu,będę wdzięczny za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muchomor Posted April 13, 2010 Author Share Posted April 13, 2010 heh...pewnie nie trafił nikt takich kul armatnich akurat Proximą,a szkoda przyjdzie mi się zapewne męczyć ze złomem,a jakoś nie mam ochoty trafić na jakąś ozrywkę". Link to comment Share on other sites More sharing options...
boxi0 Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 witaj muchomor muszę ci zmartwić i powiedzieć (a raczej napisać)ze udało mi sie trafić 2 kule armatnie (wiekszą i mniejszą) ale co do wskazań to musze sprawdzić dokładnie co mi pokazywało bo nie pamiętam już.Co do tego czy to armatnie to tak 90% pewnośći ,tu masz link do mojego postu i tam masz zdjecie co wytargałem z ziemi ta druga byla nieco mniejsza jakies 20% od tej ze zdjecia.Jak sprawdze co dokladnie pokazuje na kulce dam znacpozdrawiam Sławek-boxi0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boxi0 Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 no kolego muchomor sprawdziłe(co prawda w powietrzu) no i kulki pokazują mi sie -16 czasem -20 mówie tu o luli wiekszej tej do ktorej ci link dalem,no a mniejsza o srednicy mniej wiecej 2,5 cm daje sygnal jakies -58 do -60. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boxi0 Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 przepraszam ale wczesniej jednak nie dalem tego linka oto on:http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=673643 Link to comment Share on other sites More sharing options...
muchomor Posted August 18, 2010 Author Share Posted August 18, 2010 Dzięki,to by się zgadzało,stalowe lub żelazne przedmioty masywne i duże dają w Proximie odczyty bliżej zera,a przedmioty cienkie i małe bliżej -90,teraz wiem czego szukać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.