Jump to content
  • 0

zapalnik lub jego część

szczurek_1979

Question

Posted

witam... będąc dzisiaj na skupie złomu, w ziemi moją uwagę przykuł kształt stożka... przypomina mi on zapalnik od jakiejś urwiłapki, od razu chcę zaznaczyć że pozostał on tam gdzie go znalazłem a z ciekawości tylko zrobiłem fotki i proszę o ID... na fotkach tego nie widać ale po drugiej stronie jest otwór taki jakby do klucza do zakręcania w korpusie i bodajże literka R lu P... nie miałem miarki żeby zdjąć wymiary i tak na oko to wys. ok 4cm i średnica ok 2,5+-3cm...

2 answers to this question

Recommended Posts

Posted

witam... będąc dzisiaj na skupie złomu, w ziemi moją uwagę przykuł kształt stożka... przypomina mi on zapalnik od jakiejś urwiłapki, od razu chcę zaznaczyć że pozostał on tam gdzie go znalazłem a z ciekawości tylko zrobiłem fotki i proszę o ID... na fotkach tego nie widać ale po drugiej stronie jest otwór taki jakby do klucza do zakręcania w korpusie i bodajże literka R lu P... nie miałem miarki żeby zdjąć wymiary i tak na oko to wys. ok 4cm i średnica ok 2,5+-3cm...

Posted

ślady po jakiejś bliżej nie określonej substancji... element dość mocno skorodowany i tak jak pisałem przypomina mi on zapalnik aczkolwiek wcale nie musi nim być... jestem otwarty na wszystkie sugestie...
pozdro
Szczurek

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information