DiziQ Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Witam jestem tu nowy,ale czytam was od roku odkąd biegam ze swoim HS-em. Proszę o id tego silnika.Podobny do DKW RT-100,ale tej dźwigni na górze silnika nigdzie się nie mogę znaleźć w motorach które były produkowane od 1935 roku.
DiziQ Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Witam jestem tu nowy,ale czytam was od roku odkąd biegam ze swoim HS-em. Proszę o id tego silnika.Podobny do DKW RT-100,ale tej dźwigni na górze silnika nigdzie się nie mogę znaleźć w motorach które były produkowane od 1935 roku.
marop Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Kolego michkil na zdjęciach dkw-ki ,które zamieściłeś jest trochę inny silnik .Różni sie on miedzy innymi dźwignią wycisku sprzęgła , która tak samo jak i dźwignia zmiany biegów jest oryginalna , a nie jak napisałeś skundlona". Wątpliwosci mogę mieć tylko do osłony magneta , ale tylko z tytułu słabego zdjęcia .Zeby nie być gołosłownym dołącze skan nestety ze starego i mało wyraźnego katalogu.Pozdr....
DiziQ Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Jak widać trochę pojeździł. Wyjęty ze stodoły dostałem za darmo.Pozdrawiam.
michkil Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Z zdugiej strony. Silnik jest strochę skundlony: m.in. osłona magneta i drązek zmiany biegów.
Question
DiziQ
Witam jestem tu nowy,ale czytam was od roku odkąd biegam ze swoim HS-em. Proszę o id tego silnika.Podobny do DKW RT-100,ale tej dźwigni na górze silnika nigdzie się nie mogę znaleźć w motorach które były produkowane od 1935 roku.
11 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.