DiziQ Napisano 10 Kwiecień 2010 Autor Napisano 10 Kwiecień 2010 Witam jestem tu nowy,ale czytam was od roku odkąd biegam ze swoim HS-em. Proszę o id tego silnika.Podobny do DKW RT-100,ale tej dźwigni na górze silnika nigdzie się nie mogę znaleźć w motorach które były produkowane od 1935 roku.
DiziQ Napisano 10 Kwiecień 2010 Autor Napisano 10 Kwiecień 2010 Witam jestem tu nowy,ale czytam was od roku odkąd biegam ze swoim HS-em. Proszę o id tego silnika.Podobny do DKW RT-100,ale tej dźwigni na górze silnika nigdzie się nie mogę znaleźć w motorach które były produkowane od 1935 roku.
marop Napisano 17 Kwiecień 2010 Napisano 17 Kwiecień 2010 Kolego michkil na zdjęciach dkw-ki ,które zamieściłeś jest trochę inny silnik .Różni sie on miedzy innymi dźwignią wycisku sprzęgła , która tak samo jak i dźwignia zmiany biegów jest oryginalna , a nie jak napisałeś skundlona". Wątpliwosci mogę mieć tylko do osłony magneta , ale tylko z tytułu słabego zdjęcia .Zeby nie być gołosłownym dołącze skan nestety ze starego i mało wyraźnego katalogu.Pozdr....
DiziQ Napisano 10 Kwiecień 2010 Autor Napisano 10 Kwiecień 2010 Jak widać trochę pojeździł. Wyjęty ze stodoły dostałem za darmo.Pozdrawiam.
michkil Napisano 14 Kwiecień 2010 Napisano 14 Kwiecień 2010 Jest to silnik od DKW RT3 (nie mylić z DKW 125)
michkil Napisano 14 Kwiecień 2010 Napisano 14 Kwiecień 2010 Z zdugiej strony. Silnik jest strochę skundlony: m.in. osłona magneta i drązek zmiany biegów.
Pytanie
DiziQ
Witam jestem tu nowy,ale czytam was od roku odkąd biegam ze swoim HS-em. Proszę o id tego silnika.Podobny do DKW RT-100,ale tej dźwigni na górze silnika nigdzie się nie mogę znaleźć w motorach które były produkowane od 1935 roku.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.