zajac06 Posted April 7, 2010 Author Share Posted April 7, 2010 Witam, podczas ostatnich poszukiwań znalazłem ciekawą gwiazdę i proszę o pomoc w identyfikacji,jest to: miedziana gwiazda 12 ramienna z napisem TODTENHOFER KONIGSBERG, średnica ok 9 cm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajac06 Posted June 14, 2010 Author Share Posted June 14, 2010 Witam wszystkich. chciałbym powrócić do tematu 12 ramiennej gwiazdy, kto wie od czego ona może być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwłoka Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 słuchaj gosciu napisz gdzie jest bład w mojej wypowiedzi!!!!!!!!!! chetnie podyskutuje na ten temat.Ps.jak nie mam pojecia to sie nie udzielam,ale widze ze ty masz z tym problemy.Pozdrawiam ozięble! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czołg_7TP Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 ammuratow ma rację.Todtenhöfer AG to była firma w Königsberg, kiedyś Królewiec, a obecnie od 1946 roku Kaliningrad.Firma przed 1945 rokiem była własnością Franza Todtenhöfera i produkowała rowery, oraz prowadziła jako przedstawiciel salon Opla.Zwłoka ten Konigsberg nie ma nic wspólnego z mazowiecką wsią Królewiec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwłoka Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 Dzieki za wyprowadzenie mnie z błedu Czołg_7TP.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajac06 Posted June 15, 2010 Author Share Posted June 15, 2010 może to przypadek ale razem z gwiazda znalazłem właśnie stary znaczek opla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajac06 Posted April 7, 2010 Author Share Posted April 7, 2010 Witam, podczas ostatnich poszukiwań znalazłem ciekawą gwiazdę i proszę o pomoc w identyfikacji,jest to: miedziana gwiazda 12 ramienna z napisem TODTENHOFER KONIGSBERG, średnica ok 9 cm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwłoka Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 blaszka z miasta Królewiec niedaleko Wawy.Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
ammuratow Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 Witam.Znalazłem w googlach taki link:http://picasaweb.google.com/werwolv/xwWdjJ#5360546726777196306Element związany chyba z rowerami, ale nie mam pewności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
zajac06
Witam, podczas ostatnich poszukiwań znalazłem ciekawą gwiazdę i proszę o pomoc w identyfikacji,jest to: miedziana gwiazda 12 ramienna z napisem TODTENHOFER KONIGSBERG, średnica ok 9 cm?
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.