PALADYN Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Napisano 6 Kwiecień 2010 Witam Chciałbym zidentyfikować tą oto klamrę o wymiarach 5,5cmx5cm,te czarne plamy to chyba jakaś farba?Metal lekko żółty.
PALADYN Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Napisano 6 Kwiecień 2010 Chciałem dodać drugie foto ,ale nie mogłem bo się nie pojawił mój wpis?
tyfus Napisano 6 Kwiecień 2010 Napisano 6 Kwiecień 2010 jak nie ma drugiej fotki ??nieznaną przyczyną jest to, że nie znasz Regulaminu.Wiedziałbyś, że nowym Userom pokazują się posty dopiero wtedy, jak zostaną zatwierdzone przez dowolnego Moderatora :)teraz już wiesz ? bądź po prostu cierpliwy.-pozdro-
PALADYN Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Napisano 6 Kwiecień 2010 Regulamin czytałem i jest tam mowa o 5 postach.Chyba że zaszły jakieś zmiany i nie zostały zapisane(zmienione) w regulaminie?
PALADYN Napisano 17 Maj 2010 Autor Napisano 17 Maj 2010 Trafiła mi się jeszcze jedna taka mała klamerka,niestety też pogięta :(około 5cm x 38mm cywilna czy wojskowa?
PALADYN Napisano 17 Maj 2010 Autor Napisano 17 Maj 2010 inne ujęcie,3 otwory - do przyszycia na jakimś parcianym pasku?
huk 100 Napisano 6 Kwiecień 2010 Napisano 6 Kwiecień 2010 na pierwszy rzut oka kojarzy mi się z klamrami 4pp z nakładaną z białego metalu wytłoczką z przodu i zaginaną kopertowo - widać też ślady po porzeczce - wymiary nie pasują ale trzeba pamiętać iż czasy były ciężkie i każdy jak mógł radził sobie ze swoim wyposażeniem często ręcznie wykonywane klamry nigdy nie będą ujęte w żadnych katalogach - a sposób ich wykonania sprzyja fałszerzom - nawet oryginalną klamrę można uznać za falsa :):) pozdro
radet82 Napisano 6 Kwiecień 2010 Napisano 6 Kwiecień 2010 Kolego Paladyn mam nadzieje ze nie pogniewasz sie jesli wrzuce do tego watku moją klamerke do ID :) Nie chce zasmiecac forum. Takze jak w temacie - klamerka do id. Czyzby to byla klamra Reichwehry?Gdzie moge znalez wiecej info? z góry dzięki.
PALADYN Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Napisano 6 Kwiecień 2010 Witam Chciałbym zidentyfikować tą oto klamrę o wymiarach 5,5cmx5cm,te czarne plamy to chyba jakaś farba?Metal lekko żółty.
PALADYN Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Napisano 6 Kwiecień 2010 Jeśli dobrze zrozumiałem skrót 4pp to chodzi o 4 pułk piechoty?Z jakiego okresu?Wspólną cechą mojej klamry i zamieszczonej przez Huk 100 to są te ozdobne kreski wokół rantu.Na drugiej fotografii,którą zamieściłem po prawej stronie u dołu widać srebrzenie,ale według mnie jest to jakiś chrom lub nikiel.Nie wiem bo nie znam się na metalurgi czy jak to się tam nazywa.
Pytanie
PALADYN
Witam
Chciałbym zidentyfikować tą oto klamrę o wymiarach 5,5cmx5cm,te czarne plamy to chyba jakaś farba?Metal lekko żółty.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.