Skocz do zawartości
  • 0

Klamra

PALADYN

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jak nie ma drugiej fotki ??

nieznaną przyczyną jest to, że nie znasz Regulaminu.
Wiedziałbyś, że nowym Userom pokazują się posty dopiero wtedy, jak zostaną zatwierdzone przez dowolnego Moderatora :)

teraz już wiesz ? bądź po prostu cierpliwy.

-pozdro-
Napisano

na pierwszy rzut oka kojarzy mi się z klamrami 4pp z nakładaną z białego metalu wytłoczką z przodu i zaginaną kopertowo - widać też ślady po porzeczce - wymiary nie pasują ale trzeba pamiętać iż czasy były ciężkie i każdy jak mógł radził sobie ze swoim wyposażeniem często ręcznie wykonywane klamry nigdy nie będą ujęte w żadnych katalogach - a sposób ich wykonania sprzyja fałszerzom - nawet oryginalną klamrę można uznać za falsa :):) pozdro

Napisano

Kolego Paladyn mam nadzieje ze nie pogniewasz sie jesli wrzuce do tego watku moją klamerke do ID :) Nie chce zasmiecac forum. Takze jak w temacie - klamerka do id. Czyzby to byla klamra Reichwehry?Gdzie moge znalez wiecej info? z góry dzięki.

Napisano
Jeśli dobrze zrozumiałem skrót 4pp to chodzi o 4 pułk piechoty?Z jakiego okresu?
Wspólną cechą mojej klamry i zamieszczonej przez Huk 100 to są te ozdobne kreski wokół rantu.Na drugiej fotografii,którą zamieściłem po prawej stronie u dołu widać srebrzenie,ale według mnie jest to jakiś chrom lub nikiel.Nie wiem bo nie znam się na metalurgi czy jak to się tam nazywa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie