srg.steiner Napisano 18 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2011 zakończenie sezonu:)part2.(nie ma śniegu jeszcze...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 31 Marzec 2012 Autor Share Napisano 31 Marzec 2012 dawno nic nie wrzucałem,więc coś z ostatnich tygodni-trzech cysorzy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 31 Marzec 2012 Autor Share Napisano 31 Marzec 2012 w pierwszej chwili myslalem że to 5kop.a po oczyszczeniu wyszło to... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 31 Marzec 2012 Autor Share Napisano 31 Marzec 2012 i rewers,tylko zdjecie mi wyszlo nie ostre. agroda 2 st." - 4zawody marszowe zwiazku strzeleckiego- szlakiem kadrówki. z 6.08.1927 :) to z ciekawszych rzeczy bo reszta to popularesy" .i tylko szkoda że uszko jest urwane... ale i tak b. cieszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 24 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2012 to z niedzielnego rekonesansu 1.5h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 24 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2012 medalik żżyy...miański" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 24 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2012 rewers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beero Napisano 25 Kwiecień 2012 Share Napisano 25 Kwiecień 2012 Nieźle,ja już mam ich 3szt.http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=616692#616693zdrow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 26 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Jestem posiadaczem identycznego przedmiotu,w Zydowskim Instytucie Historycznym zidentyfikowano mi go jako medalik poświęcony pamięci litewskiego rabina Icchaka Elchanana Spektora.Na awersie popiersie I.E.Spektora,wokół napis w jęz. hebrajskim ˝Rabbi gaon Icchak Elchanan Spektor˝.Na rewersie ohel(pomnik nagrobny) I.E.Spektora i u góry w półkolu napis˝Wyobrażenie grobu rabbiego gaona Icchaka Elchanana Spektora urodzonego 577˝,w dole poziomo c.d. napisu ˝Zmarł w dniu 21 adar 656˝.Daty podane są w kalendarzu żydowskim 577 to 1817 a rok śmierci 656 to 1896.Medalik został więc wykonany po 1896 roku."A więc, wszystko jasne!! Znaleziony w okol. P-na, a i jego stan jest b.zadowalajacydzięki koledzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.