Kiczka1111 Napisano 5 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2010 Witam pierwszy raz znalazłem w takim ładnym stanie łuskę stalową. Chciałbym dołączyć ją do kolekcji. Jak ją oczyścić żeby nie uszkodzić cienkiej warstwy ścianek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 5 Kwiecień 2010 Share Napisano 5 Kwiecień 2010 :)na początku też brałem w takim stanie:)teraz już nie..ale delikatnie drapałem nozykiem i pilniczkiem iglakiem rdze,i już..potem zaczęły się trafiać mosiężne i takich się pozbyłem i nie biorę..jakie bicia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiczka1111 Napisano 5 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2010 bicia: P249/IX91/13/39 - Producent: Finower Industrie GmbH., Finow/Mark Brandenburg; 13 seria z 1939 roku, łuska stalowa miedziowana (bimetalowa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 5 Kwiecień 2010 Share Napisano 5 Kwiecień 2010 i po wtórnej elaboracji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 6 Kwiecień 2010 Share Napisano 6 Kwiecień 2010 Pomocz w ropie kilka miesięcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiczka1111 Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2010 elaboracja to powtórne napełnianie łuski, poznaje się po tym przerywanym paseczku u dołu łuski? tak czy nie bo nie jestem pewny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 6 Kwiecień 2010 Share Napisano 6 Kwiecień 2010 tak:)w tej łusce masz zaznaczoną jedną,trafia się czasem łuski kilkakrotnie napełniane:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiczka1111 Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2010 dzięki ;) ja trafiłem na max 2 razy napełnianą ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.