Skocz do zawartości

Farbowanie butów BATES Hot Weather

komandos90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wiem, że to nie forum farbiarsko-szewskie itd;) ale mam buty bates hot weather(z otworkami po bokach), są one w kolorze pustynnym wykonane z zamszu, cordury oraz podeszwy vibram, kupiłem je kiedyś używane za 60 pare złoty, tak wiem są hot weathery czarne ale ich cena mnie powala (280zł) a nie mam zamiaru bulić tyle kasy na buty do mówiąc krótko-tyrania, i stąd moje pytanie czy da się jakoś te buty przefarbować na czarno?;) Słyszałem, że całość można psiuknąć lakierem samochodowym i będzie się trzymać, zarówno podeszwy, zamszu i cordury, słyszałem, że zamsz można przepastować na czarno, i nawet lepiej to zrobić, doradzicie coś?:)

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam i Wesołych Świąt!

Powiem Ci przyjacielu, ze zamszu lepiej nie pryskac lakierem albo zadna inna farba bo sobie wsadzisz buty do kosza a nie na nogi :) stracisz wlasciwosci buta i juz nie bedzie hot weather :P. Osobiscie bedac pare" lat w armii, jedyna opcja ktora uskutecznilem bylo przemalowanie czarnych opinaczy na bialo pod maskolaty. Jezeli chcesz ingerowac w material buta to mysle, ze lepiej sukcesywnie pastowac but pasta, ale nie przesadzajac nanoszeniem tony masla" ;)
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie