siesko Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Napisano 3 Kwiecień 2010 witam,może,ktoś powie jakie ustawienia stosuje na monetki,jak ustawiacie treshold,dyskryminacje itp,z góry dzieki
Syn Golluma Napisano 4 Kwiecień 2010 Napisano 4 Kwiecień 2010 O nareszcie ktoś z Leonem.Kończę piąty komplet baterii i już zdążyłem się bardzo zaprzyjaźnić z DeLeonem.Na początku biegałem z czułością na 10 lub nawet więcej a treshold tak na godzinie 11 i było bardzo dobrze.Teraz ćwiczę superstrojenie i jest świetnie.Dyskryminacja przeważnie na iron.Przy normalnych ustawieniach wykrywacz bardzo stabilny nie wzbudza się przy stuknięciach o coś ani pod liniami energetycznymi.Namierzanie to czysta poezja.Przy superstrojeniu trochę tracimy na stabilności(ale nie bardzo) i trzeba delikatnie kręcić czułością by znaleźć optymalne ustawienie.Warto to opanować bo osiągi znacznie wzrastają.Znajduję nawet najmniejsze kawałki kolorowej drobnicy.Identyfikacja też jest wg. mnie na wysokim poziomie.Po nabraniu wprawy można z dużym prawdopodobieństwem określić co mamy pod cewką.Generalnie po przesiadce z Ace jestem w Leonie zakochany.Jest prosty,precyzyjny,lekki i bardzo skuteczny.Myślę że nie ma jakichś uniwersalnych ustawień i każdy powinien doświadczalnie je ustalić do swoich potrzeb i terenu poszukiwań ale jak by co to chętnie podzielę się moimi doświadczeniami.
qviatus Napisano 24 Styczeń 2011 Napisano 24 Styczeń 2011 witaj,tez mam De Leonanapisz cos więcej jak wykonać ustawienia do superstrojenia i do czego to służy, jakie ustawienia polecasz na drobnice? theshold ustawiasz na max?
beaviso Napisano 24 Styczeń 2011 Napisano 24 Styczeń 2011 W Tesorakach zasięg wzrasta przede wszystkim po podkręceniu czułości możliwie jak najwyżej. Redukowanie czułości bez wyraźnej potrzeby (tzn. przy stabilnym wykrywaczu) jest błędem.Podkręcanie wysoko thresholda praktycznie nie dodaje zasięgu, ale powoduje, że głębokie i ciche sygnały sygnalizowane są głośno i wyraźnie, stąd pozorne odczucie o zwiększeniu zasiegu".Moim zdaniem zwiększanie Threshold kosztem zmniejszania Sensitivity nie ma sensu, bo w praktyce pozbawiasz się maksymalnego zasięgu. Ja chodzę z Sens prawie na max, do ranicy stabilności, a w zależności od charakteru poszukiwań threshold ustawiam na granicy słyszalności (gdy szukam powoli, dokładnie), lub daję go wysoko (gdy przeczesuję teren na szybko).M.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.