biker&ar2r Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Proszę o ID.Od czego to część? Może ktoś z Was widział już coś takiego?Chyba mosiądz.Ciężkię.
kartacz Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Kuba ma rację to część uchwytu spawalniczego,są nawet nacięcia pod jakim kątem ma trzymać eiektrodę.(jestem spawaczem)
biker&ar2r Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Proszę o ID.Od czego to część? Może ktoś z Was widział już coś takiego?Chyba mosiądz.Ciężkię.
Kuba_70 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Czesc uchwytu spawalniczego- kleszczy w ktore wklada sie elektrode spawalnicza.pozdrawiam
ROLFI Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Wg mnie jest to fragment kołatki montowanej na starych drzwiach wejściowych. Jest to fragment mocowany do drzwi. Widać skorodowaną oś elementu ruchomego kołatki.pozdrawiam
Kuba_70 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Na 100% jestem pewien, ze jest to czesc spawarki elektrodowej.
biker&ar2r Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Witam.Dodam,że z lewej strony jest ułamane.Brakuje kawałka.Też bym się skłaniał ku teorii o kołatce do drzwi.Na 100 nie jest od spawary.Fajnie jakby ktoś zapodał konkretne zdjęcie całej tej rzeczy.
chudy.onyx Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 popieram również fakt iż jest to element uchwytu spawalniczego starego typu, odlewanego z jednego kawałka metalu, ułamana jest dalsza część rączki, elementy stalowe które wystają, jedno to oś na której przytwierdzona była druga część rączki dociskająca elektrodę, drugie zaś to resztki śruby która mocowała bakelitową lub tekstolitową osłonę rączki, aktualnie robi się rączki z wymiennymi okładzinami wykonanymi z miedzi
Question
biker&ar2r
Proszę o ID.Od czego to część? Może ktoś z Was widział już coś takiego?Chyba mosiądz.Ciężkię.
12 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.