Jump to content
  • 0

skórzana kurtka

pieprz01

Question

Posted

Witam szanowne grono!
Dostałem kiedyś od znajomego znajomego mojej znajomej skórzaną kurtkę. Według mitu (tak twierdził były posiadacz) jest to skóra gestapowca. Ja się zupełnie nie znam i męczy mnie ciekawość jaka może być jej historia i czy cokolwiek jest warta

Kurtka jest bardzo ciężka. Nigdy nie widziałem tak grubej skóry. Na oryginalną podszewkę naszyta jest nowa. Odprułem ją tylko tam gdzie normalnie są jakieś naszywki i nic nie znalazłem. Warto szukać gdzieś dalej?
bardzo proszę o identyfikację

3 answers to this question

Recommended Posts

Posted

Witam szanowne grono!
Dostałem kiedyś od znajomego znajomego mojej znajomej skórzaną kurtkę. Według mitu (tak twierdził były posiadacz) jest to skóra gestapowca. Ja się zupełnie nie znam i męczy mnie ciekawość jaka może być jej historia i czy cokolwiek jest warta

Kurtka jest bardzo ciężka. Nigdy nie widziałem tak grubej skóry. Na oryginalną podszewkę naszyta jest nowa. Odprułem ją tylko tam gdzie normalnie są jakieś naszywki i nic nie znalazłem. Warto szukać gdzieś dalej?
bardzo proszę o identyfikację

Posted
Pieprz- ma moje to żadna gestapowska kurtala nie jest, z tego co wiem to oni nosili płaszcze i na pewno nie były nie były na zamek.Pozdrawiam

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information