mietek Napisano 28 Marzec 2010 Autor Napisano 28 Marzec 2010 Poproszono mnie o identyfikacje pasa jak obok, ale nie wiem jaki to jest.Do klamry tzw skrzynkowej, z hakiem.
mietek Napisano 29 Marzec 2010 Autor Napisano 29 Marzec 2010 Dziekuje.Tutaj: http://www.wehrmacht-awards.com/forums/showthread.php?t=315593&highlight=brown+belt jest podobny, ale szycie dolnej czesci jest rownolegle, a nie w kwadrat.Czy niemieckie pasy moga byc bez sygnatur?Partyjne i paramilitarne tak, ale wojskowe?
mietek Napisano 28 Marzec 2010 Autor Napisano 28 Marzec 2010 Poproszono mnie o identyfikacje pasa jak obok, ale nie wiem jaki to jest.Do klamry tzw skrzynkowej, z hakiem.
mietek Napisano 28 Marzec 2010 Autor Napisano 28 Marzec 2010 Pasek od spodu przeszyty (przesuniety aby mnijszyc srednice pasa), dawne miejsce wszycia widoczne pod spodem.Szerokosc pasa to 4.4cm, wec klamra pewno 4.5cmPasek wewnetrzny szerokosci 3.1cmRozstaw dziurek to ok 1.7-1.9cm
mietek Napisano 28 Marzec 2010 Autor Napisano 28 Marzec 2010 Hak stalowy, mocowany na nity, malo precyzyjnie, szerokosc haka do zaczepu klamry to 1.5cmBrak sygnowan.
kloki Napisano 29 Marzec 2010 Napisano 29 Marzec 2010 Sam pas przeważnie miał bity rozmiar przy zaokrąglonej końcówce. Kod producenta znajdował się na skórzanym języku" przyszytym do klamry.
Bartlomiej Napisano 29 Marzec 2010 Napisano 29 Marzec 2010 Wygląda na późnowojenny ersatzowy pas dla WH lub LW. Stawiałbym na LW z powodu brązowego koloru.
Pytanie
mietek
Poproszono mnie o identyfikacje pasa jak obok, ale nie wiem jaki to jest.
Do klamry tzw skrzynkowej, z hakiem.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.