Gość Napisano 1 Marzec 2004 Napisano 1 Marzec 2004 opis miny na zdjęciu - niemiecka czy sowiecka?? Mina byla znaleziona już jako rozbrojona, obok niej znaleziono kilka także rozbrojonych Tallermine 43
bjar_1 Napisano 1 Marzec 2004 Napisano 1 Marzec 2004 Jestes niezalogowany = nie możesz dodać fotki :)pzdrbjar_1
bjar_1 Napisano 1 Marzec 2004 Napisano 1 Marzec 2004 tak nie dodasz fotki! Wyslij ją do mnie na adres bjarrsbcrew@poczta.onet.pl ,a ja ją wstawię.
wolff Napisano 1 Marzec 2004 Napisano 1 Marzec 2004 Wiecie ten rysunek przypomina mi minę niemiecką Tellermine 35. Ale mogę się mylić.Postaram się zamieściś fotkę.poz.wolff
mietek Napisano 1 Marzec 2004 Napisano 1 Marzec 2004 Ilości wytłoczeń się nie zgadzają:Różne niemieckie mamy tu:http://www.dpage.dial.pipex.com/new_page_4.htmale średnio pasuje.
bjar_1 Napisano 1 Marzec 2004 Napisano 1 Marzec 2004 Może jakaś zdobyczna ,później uzywana przez Niemców?bjar_1
wolff Napisano 3 Marzec 2004 Napisano 3 Marzec 2004 Właśnie powróciłem z Bydgoszczy od znajomego pokazałem mu ten rysunek i stwierdził że wygląda jak angielska.A on zna się na tym jest saperem.Mówił że taką widział w POW Bydgoszcz.Jak zdobędę foto z bydgoszczy to wrzucę.poz.wolff
wolff Napisano 1 Marzec 2004 Napisano 1 Marzec 2004 Co do miny to takiej jeszcze nie widziałem nawed w instrukcji saperskiej z sowieckimi minami.W środę się spotkam z kolega od min to morze się dowiem jaka to mina.poz.wolff
maxikasek Napisano 3 Marzec 2004 Napisano 3 Marzec 2004 tak dla rozluźnienia.Kiedyś znalazłem podobną puchę, kształt karbowania itd. tylko nie miała korka na boku, a pod spodem przy krawędzi. Rączka z jednej strony. wyciągałem jak jajeczko, a po wnikliwszym obejrzeniu okazała się puszką z zieloną farbą. Po chwili trafiliłem na resztki ogrodzenia z siatki wokół byłej jednostki wojsk.
Pytanie
Gość
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.