Skocz do zawartości
  • 0

mina - nieznany typ

Gość cezary

Pytanie

Napisano
opis miny na zdjęciu - niemiecka czy sowiecka?? Mina byla znaleziona już jako rozbrojona, obok niej znaleziono kilka także rozbrojonych Tallermine 43

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wiecie ten rysunek przypomina mi minę niemiecką Tellermine 35. Ale mogę się mylić.Postaram się zamieściś fotkę.
poz.wolff
Napisano
Ilości wytłoczeń się nie zgadzają:
Różne niemieckie mamy tu:
http://www.dpage.dial.pipex.com/new_page_4.htm
ale średnio pasuje.
Napisano
Właśnie powróciłem z Bydgoszczy od znajomego pokazałem mu ten rysunek i stwierdził że wygląda jak angielska.A on zna się na tym jest saperem.Mówił że taką widział w POW Bydgoszcz.Jak zdobędę foto z bydgoszczy to wrzucę.
poz.wolff
Napisano
Co do miny to takiej jeszcze nie widziałem nawed w instrukcji saperskiej z sowieckimi minami.W środę się spotkam z kolega od min to morze się dowiem jaka to mina.
poz.wolff
Napisano
tak dla rozluźnienia.
Kiedyś znalazłem podobną puchę, kształt karbowania itd. tylko nie miała korka na boku, a pod spodem przy krawędzi. Rączka z jednej strony. wyciągałem jak jajeczko, a po wnikliwszym obejrzeniu okazała się puszką z zieloną farbą. Po chwili trafiliłem na resztki ogrodzenia z siatki wokół byłej jednostki wojsk.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie