Gość Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 opis miny na zdjęciu - niemiecka czy sowiecka?? Mina byla znaleziona już jako rozbrojona, obok niej znaleziono kilka także rozbrojonych Tallermine 43 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 Jestes niezalogowany = nie możesz dodać fotki :)pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 tutaj znajdziesz foto-rysunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 moze tym razem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 tak nie dodasz fotki! Wyslij ją do mnie na adres bjarrsbcrew@poczta.onet.pl ,a ja ją wstawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 Oto rysunek miny od Cezarego.bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolff Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 Wiecie ten rysunek przypomina mi minę niemiecką Tellermine 35. Ale mogę się mylić.Postaram się zamieściś fotkę.poz.wolff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolff Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 Pierwsze foto.poz.wolff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolff Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 drugie foto.poz.wolff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 Ilości wytłoczeń się nie zgadzają:Różne niemieckie mamy tu:http://www.dpage.dial.pipex.com/new_page_4.htmale średnio pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 Może jakaś zdobyczna ,później uzywana przez Niemców?bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolff Napisano 3 Marzec 2004 Share Napisano 3 Marzec 2004 Właśnie powróciłem z Bydgoszczy od znajomego pokazałem mu ten rysunek i stwierdził że wygląda jak angielska.A on zna się na tym jest saperem.Mówił że taką widział w POW Bydgoszcz.Jak zdobędę foto z bydgoszczy to wrzucę.poz.wolff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dronx Napisano 3 Marzec 2004 Share Napisano 3 Marzec 2004 Pucha Maxikaska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dronx Napisano 3 Marzec 2004 Share Napisano 3 Marzec 2004 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolff Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 Co do miny to takiej jeszcze nie widziałem nawed w instrukcji saperskiej z sowieckimi minami.W środę się spotkam z kolega od min to morze się dowiem jaka to mina.poz.wolff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 Może dobra mina do złej gry?:DDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 3 Marzec 2004 Share Napisano 3 Marzec 2004 tak dla rozluźnienia.Kiedyś znalazłem podobną puchę, kształt karbowania itd. tylko nie miała korka na boku, a pod spodem przy krawędzi. Rączka z jednej strony. wyciągałem jak jajeczko, a po wnikliwszym obejrzeniu okazała się puszką z zieloną farbą. Po chwili trafiliłem na resztki ogrodzenia z siatki wokół byłej jednostki wojsk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.