Skocz do zawartości

Bluza M44 kamo. obszycia > pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Siemano! Mam zamiar powoli kompletować mundur ss-mańca w stopniu Unterscharführer'a. Mam pytanie odnośnie obszyć bluzy (bodajże M44) w kamuflażu, a mianowicie czy dopuszczalne jest umieszczenie patek i naramienników w tym modelu bluzy?

PozdrO

Zdarzało sie ,że doszywano patki i dopinano naramienniki (znana jest fantazja podoficerów i oficerow) ale większosc bluz miała tylko zwyklego adlerka bevo na rekawie (co widac na licznych zdjeciach)a czasami nawet adlerka nie było

Też kiedyś miałem podobny dylemat jednak ktoś mądrze mi poradził odzwierciedlaj regulamin a nie wyjątek. Stąd na moim m44 brak obszyć. Jedynie adler jak już wcześniej wspomniano.
Pozdrawiam Albert

• 2 weeks later...
Ja bym zostawił Łotyszy w spokoju, używane przez nich kombinacje niemieckich mundurów, insygniów i insygniów własnej produkcji daleko odbiegały od niemieckich standardów.

Najlepszy wygląd to sama bluza w kamuflażu.Bez odznak, naramienników i patek.
Przy czym nie niektóre bluzy nie miały doszytych orłów.

Jeżeli ma to byc umundurowanie (sylwetka) Łotysza z 15 lub 19 dywizji SS to jak najbardziej mozna doszyć patki i podopinać naramienniki ( w cudzoziemskich dywizjach było nieco inne podejscie do regulaminu mundurowego)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie