zona Napisano 15 Marzec 2010 Autor Napisano 15 Marzec 2010 witam wszystkich bardzo serdecznie.posiadam niemiecki bagnet tylko nie wiem jaki to wzór.bagnet ma napis Deutschland Duisburg ostatni wyraz jest zamazanyna pochwie wybita data 1938 i skrót J.Sch.proszę o pomoc w identyfikacji.
bjar_1 Napisano 16 Marzec 2010 Napisano 16 Marzec 2010 Producent bagnetu to zapewne Deutsche Maschinenfabrik A.G. Duisburg.
zona Napisano 15 Marzec 2010 Autor Napisano 15 Marzec 2010 witam wszystkich bardzo serdecznie.posiadam niemiecki bagnet tylko nie wiem jaki to wzór.bagnet ma napis Deutschland Duisburg ostatni wyraz jest zamazanyna pochwie wybita data 1938 i skrót J.Sch.proszę o pomoc w identyfikacji.
zukuri Napisano 15 Marzec 2010 Napisano 15 Marzec 2010 Masz niemiecki bagnecik 84/98:http://www.bagnety.pl/niemcy/147-bagnet-mod-8498-wersja-ostateczna.htmlProdukcja pierwszowojenna- kiedyś miał piłę, którą jak widać usunięto, więc bagnet podoficerski. Pochwa późniejsza.Pozdrawiam, Piotr.
Pytanie
zona
witam wszystkich bardzo serdecznie.
posiadam niemiecki bagnet tylko nie wiem jaki to wzór.
bagnet ma napis Deutschland Duisburg ostatni wyraz jest zamazany
na pochwie wybita data 1938 i skrót J.Sch.
proszę o pomoc w identyfikacji.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.