aqq Posted March 11, 2010 Author Share Posted March 11, 2010 Mam prośbę o identyfikację tego zdjęcia - jaka to jednostka wojskowa i jakie odznaczenie. Zdjęcie pochodzi z okresu wojny 1920 lub trochę po jej zakończeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ad Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Policja Państwowa II RP, a odznaczenie to Krzyż Walecznych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aqq Posted March 12, 2010 Author Share Posted March 12, 2010 Dzięki - informacje które miałem o osobie ze zdjęcia wskazywały raczej na żandarmerię i VM, o służbie w policji nie miałem informacji.Mam jeszcze pytanie, co oznaczają cyfry tym na mundurze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cromwell Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Numer na naramienniku - okręg policyjny, na patkach kołnierza i na czapce numer osobisty funkcjonariusza.Odznaczenie, to na pewno Krzyż Walecznych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aqq Posted March 12, 2010 Author Share Posted March 12, 2010 Dzięki za wszystkie informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
aqq
Mam prośbę o identyfikację tego zdjęcia - jaka to jednostka wojskowa i jakie odznaczenie. Zdjęcie pochodzi z okresu wojny 1920 lub trochę po jej zakończeniu.
4 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.