aqq Napisano 11 Marzec 2010 Autor Napisano 11 Marzec 2010 Mam prośbę o identyfikację tego zdjęcia - jaka to jednostka wojskowa i jakie odznaczenie. Zdjęcie pochodzi z okresu wojny 1920 lub trochę po jej zakończeniu.
ad Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 Policja Państwowa II RP, a odznaczenie to Krzyż Walecznych.
aqq Napisano 12 Marzec 2010 Autor Napisano 12 Marzec 2010 Dzięki - informacje które miałem o osobie ze zdjęcia wskazywały raczej na żandarmerię i VM, o służbie w policji nie miałem informacji.Mam jeszcze pytanie, co oznaczają cyfry tym na mundurze.
Cromwell Napisano 12 Marzec 2010 Napisano 12 Marzec 2010 Numer na naramienniku - okręg policyjny, na patkach kołnierza i na czapce numer osobisty funkcjonariusza.Odznaczenie, to na pewno Krzyż Walecznych.
Pytanie
aqq
Mam prośbę o identyfikację tego zdjęcia - jaka to jednostka wojskowa i jakie odznaczenie. Zdjęcie pochodzi z okresu wojny 1920 lub trochę po jej zakończeniu.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.