Bakunin Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 Co to za mundur ?? i z jakiego okresu, z terenów Białorusi i chyba z przed rewolucji bolszewickiej...Czy może to być mundur kolejowy ??czekam na jakieś podpowiedzi....
czubaka Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Na pierwszy rzut oka pagony wydają się mieć korpusówki wojsk , inżynieryjnych. Mogę się mylić bo słabo wydać szczegóły http://army.armor.kiev.ua/forma/r_embl.shtmljeśli chodzi o konkretną jednostkę to będzie trudno. Mam jeden typ: 2 saperski batalion z Wilna (IIC od 2. саперный батальон) Trochę mnie dziwi brak bączka na czapce.Nie jestem pewnien swoich tez z racji etapu poznawania struktury Armii Carskiej. Specjalistów proszę o nie wyżywanie się na mnie w razie pomyłki. Mam nadzieję że trochę pomogłem.PozdrawiamJaRo
Bakunin Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 Brak bączka może być spowodowany tym, że jest to rysunek a nie zdjęcie [tak mi się zdaje], czyli rysunek zdjęcia...
Question
Bakunin
Co to za mundur ?? i z jakiego okresu, z terenów Białorusi i chyba z przed rewolucji bolszewickiej...
Czy może to być mundur kolejowy ??
czekam na jakieś podpowiedzi....
2 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.