Skocz do zawartości
  • 0

Motocykl (BMW ?) z przyczepką

Andrzej T

Pytanie

Napisano

Witam!
Przeglądając zdjęcia u moich krewnych natrafiłem na interesującą fotografię motocykla z przyczepką". Zdjęcie zostało wykonane najprawdopodobniej w latach 50-tych. Chciałbym poprosić o pomoc w ustaleniu wersji tego motocykla. Logo firmowe producenta w powiększeniu.

Andrzej T

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wydaje mi się że jest to BMW R71 , ten na którym ruscy wzorowali swoje M 72 . kosz jest marki steib , przedwojenny . Co do motocykla to nie mam pewności
pzdr
Romel
Napisano
Dla mnie to raczej wyglada na górniaka wiec na 100 nie r71. to jest jakis model turystyczny a steib produkował raczej krótkie serie tych saidcarów i stosowac je bylo mozna do róznych maszyn. Nie bede mogl tego szybko sprawdzic, Niestety modeli BMW była masa rózniacych sie szczegółami...ale polookam.
Napisano
Dolniak z całą pewnością, nie miałem mozliwosci tak wyraźnego powiekszenia. Romel masz sokoli wzrok. Ja dopiero teraz głowice dostrzegłem. Ale R71 z takim wózkiem? Hmm, musi to być jakiś z mobilizacji... A kształt przedniego błotnika tez jakiś taki mocno cywilny.
Napisano
Panowie, to nie jest przyczepka tylko wózek boczny.
Przyczepka wystepowła równiez w tych motocyklach ale była to dwukółka ciagnieta za motocyklem (a nie z boku). Przyczepki zwykle słuzyły do przewozu amunicji.

Mirass
Napisano

Przepraszam za użycie sformułowania przyczepka" :)) oczywiście jest to wózek boczny (Steib model ?)
W załączeniu powiększenie fragmentu zdjęcia z widokiem na silnik.

Andrzej

Napisano

Witam!
Przeglądając zdjęcia u moich krewnych natrafiłem na interesującą fotografię motocykla z przyczepką". Zdjęcie zostało wykonane najprawdopodobniej w latach 50-tych. Chciałbym poprosić o pomoc w ustaleniu wersji tego motocykla. Logo firmowe producenta w powiększeniu.

Andrzej T

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie