Skocz do zawartości
  • 0

Motocykl (BMW ?) z przyczepką

Andrzej T

Pytanie

Witam!
Przeglądając zdjęcia u moich krewnych natrafiłem na interesującą fotografię motocykla z przyczepką". Zdjęcie zostało wykonane najprawdopodobniej w latach 50-tych. Chciałbym poprosić o pomoc w ustaleniu wersji tego motocykla. Logo firmowe producenta w powiększeniu.

Andrzej T

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie to raczej wyglada na górniaka wiec na 100 nie r71. to jest jakis model turystyczny a steib produkował raczej krótkie serie tych saidcarów i stosowac je bylo mozna do róznych maszyn. Nie bede mogl tego szybko sprawdzic, Niestety modeli BMW była masa rózniacych sie szczegółami...ale polookam.

Dolniak z całą pewnością, nie miałem mozliwosci tak wyraźnego powiekszenia. Romel masz sokoli wzrok. Ja dopiero teraz głowice dostrzegłem. Ale R71 z takim wózkiem? Hmm, musi to być jakiś z mobilizacji... A kształt przedniego błotnika tez jakiś taki mocno cywilny.

Panowie, to nie jest przyczepka tylko wózek boczny.
Przyczepka wystepowła równiez w tych motocyklach ale była to dwukółka ciagnieta za motocyklem (a nie z boku). Przyczepki zwykle słuzyły do przewozu amunicji.

Mirass

Witam!
Przeglądając zdjęcia u moich krewnych natrafiłem na interesującą fotografię motocykla z przyczepką". Zdjęcie zostało wykonane najprawdopodobniej w latach 50-tych. Chciałbym poprosić o pomoc w ustaleniu wersji tego motocykla. Logo firmowe producenta w powiększeniu.

Andrzej T

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie