wędrowiec Napisano 10 Marzec 2010 Autor Share Napisano 10 Marzec 2010 Jak w tytule.Znalazłem go na zniszczonym niemieckim cmentarzu,ale nie sądzę aby był ustawiony na grobie poległego,bo chyba w tym czasie nikt nie odsyłał zwłok rodzinie.Próbowałem znaleźć miejscowość gdzie poległ,niestety nie mam map pokazujących przebieg linii frontu w sierpniu 1943r.Miejscowość pisana po niemiecku to Dworitsche czyli po naszemu to może brzmieć Dworzysko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konieczno Napisano 10 Marzec 2010 Share Napisano 10 Marzec 2010 Cześć,na cmentarzu w mojej miejscowości jest spora tablica kamienna,w ziemi z narysowana czaszką,i chyba jakieś napisy po łacinie,zrobie kilka fotek to zobaczysz.Problemem może być ich odczytanie bo kamień capła spora erozja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 15 Marzec 2010 Share Napisano 15 Marzec 2010 Дворище АвгустА 1943 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.