Skocz do zawartości
  • 0

Droga bojowa, nieśmiertelnik niemiecki

Norie

Pytanie

Napisano

Witam,

Chciałabym dowiedzieć się czy jest jakaś szansa na rozpoznanie szlaku bojowego żołnierza Wermachtu walczącego w Stamm Kompanie Infanterie Ersatz Batalion 49 (o ile dobrze rozszyfrowałam oznaczenie na nieśmiertelniku)

Żołnierz został powołany do służby na Śląsku Cieszyńskim w 1943 roku i dotarł wraz z jednostką na front włoski do Bolonii. Czy jest szansa mniej więcej określić jakie były losy batalionu podczas wędrówki?

Z góry dziękuję za pomoc

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Faktycznie , niepotrzebnie zasugerowałam się nieśmiertelnikiem, w książeczce wojskowej ostatni przydział figuruje jako Art Rgt 198. W takim razie być może łatwiej będzie mi znaleźć opis na stronie lexikon-der-wehrmacht

dzięki wielkie

Napisano
Tak, bo chodziło mi raczej o to jak odnaleśc opis konkretnych jednostek i walk w ktorych brały udział. Strona, którą podałeś w odpowiedzi na posta powinna mi wszystko wyjaśnić.

Dzięki jeszcze raz
Napisano

Witam,

Chciałabym dowiedzieć się czy jest jakaś szansa na rozpoznanie szlaku bojowego żołnierza Wermachtu walczącego w Stamm Kompanie Infanterie Ersatz Batalion 49 (o ile dobrze rozszyfrowałam oznaczenie na nieśmiertelniku)

Żołnierz został powołany do służby na Śląsku Cieszyńskim w 1943 roku i dotarł wraz z jednostką na front włoski do Bolonii. Czy jest szansa mniej więcej określić jakie były losy batalionu podczas wędrówki?

Z góry dziękuję za pomoc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie