krank Posted March 8, 2010 Author Share Posted March 8, 2010 Witam wszystkich chciał bym się dowiedzieć jak sprawuje się wykrywacz firmy Teknetics model taki jak w tytule,może ktoś ma porównanie do kanarka... pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szumsk Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Nie miałem nigdy w ręku Teknetics ale kanarka owszem. Wydaje mi się że kanarek może być płytszy ale ma pin point a Alpha chyba nie. Teknetcis Alpha 2000 to odpowiednik Fishera f2 wiec jest pewnie podobny do tego sprzętu. ;) Chyba nikt nie ma Alphy na forum więc nie licz na dużo odpowiedzi. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
krank Posted March 8, 2010 Author Share Posted March 8, 2010 no ja kanarka mam i ciekawi mnie porównanie go do alphy,szczerze mówiąc to ja w kanarku wcale pin-pointu nie używam,i plus alphy to cena.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szumsk Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 No cena nie za wysoka jak producent pisze widzi monetę z 30cm a mój kanar z 20cm. Czyli jest różnica ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
krank Posted March 8, 2010 Author Share Posted March 8, 2010 no właśnie o to chodzi tylko żeby jakis użytkownik alphy napisał że to prawda,chociaż nie każdy się przyzna że wywalił kasę na szajs.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gronowianin Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 to może poszukaj info na temat f2 jeśli są tak do siebie podobne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
krank Posted March 8, 2010 Author Share Posted March 8, 2010 opisy zasięgu które wystawia producent lub dealer nie są wiarygodne,a mi chodzi o opinie użytkowników tego sprzętu m.in. jaki jest mniej więcej zasięg na popularne moniaki ,czy się nie wzbudza nadmiernie itd.... jestem ciekaw czy jest solidny za tak niską cenę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szumsk Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=E5iw-GqdBHU Tu masz gamme 6000 Podobno wykrywacze teknetics tej serii od Alphy po Omegę nie różnią się zasięgiem jedynie dodatkami itp. Ale to tylko spekulacje. Nawet producent pisze o podobnych zasięgach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krank Posted March 8, 2010 Author Share Posted March 8, 2010 no widzę że monetę wielkości boratynki to tak jak kanarek łapie ale to jest model droższy od alphy więc nie wiadomo jak alpha sobie radzi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
futer1 Posted March 11, 2010 Share Posted March 11, 2010 witam. jestem właścicielem alfy od ok.6mies.Nie znam za dobrze innego sprzętu i o mojej alfie też dużo powiedziec nie mogę.To co wiem to napisze.Na prubach z monetą w piachu to ok.30cm. łuska 35cm.Takie wyniki miałem na suchym żwirze. W terenie znalazłem trochę kopiejek do 15cm.bo na takiej głębokości leżały.Zamek od mausera znalazłem na głebokości ok. 60-70 cm.Nie wiem czy wszystkie piszczałki tak mają ale po deszczu jak zachacze np. o gałoż lub trawe to też pika.cały czas nad nią pracuje. Jak ją lepiej rozpracuje to się odezwe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emisoo Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 Jak by ktoś chciał porównać jak dwa działają to proszę http://www.laboutiquedufouilleur.com/medias/view/70/comparatif-garrett-ace-250-vs-teknetics-alpha-2000/ Wnioski... szybkość, identyfikacja, reakcja każdy sam sobie wyciągnie . W tym przedziale cenowym ok 700pln to Alpha będzie lepsza . Link to comment Share on other sites More sharing options...
MłodyPolska Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 Panowie, a z tych opcji, którą byście wybrali dla początkującego?garrett ace 250, f2, smętek, alpha2000.Mój budżet jest ciągle tajemnicą, ale powyżej 800 zł muszę uzbierać.Zależy mi na militarce, monetach.Liczę na Waszą pomoc w ujawnieniu wad i zalet wyżej wymienionych wykrywek i w dalszym ciągu wybrania tej najlepszej.Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesiu283 Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Ja bym brał F2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
irek76 Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Jestem użytkownikiem F2 i zdecydowanie polecam.Z ww wykrywaczy moim zdaniem najlepszy,choćby ze względu na bardzo dobre id numeryczne,z testów na forach jest kilka cm głębszy od ace250,niewiem jak z alfą.Jeżeli chodzi o HS-3 to zupełnie inny wykrywacz,przeznaczony do głębokiej militarki,choć można szukać kolorku w dynamiku na mniejszych cewkach,to jednak nie jest to wykrywacz na drobny kolor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.