Arbi1000 Napisano 7 Marzec 2010 Autor Napisano 7 Marzec 2010 Taki problem mi się pojawił w mojej zabawie w kolekcjonerstwo.Chodzi o wyeksponowanie fantów, które trudno jest przymocować do podłoża".Jest gablotka z wysciółką umożliwiającą wbicie szpilki. Masz jakieś odznaczenie ze wstążką lub bez ale z kółeczkiem.Sprawa prosta.Szpilka i ciach,wisi.Jak jednak radzicie sobie z fantami bez takich możliwości?Wiadomo, każdą rzecz się przymocuje szpilkami, ale one szpecą.Z klamrami sobie poradziłem, wciskając kawałek tektury a w nią szpilki.Myślę o materiałach typu plastelina, modelina lub cos innego żeby przykleić, nie niszcząc obiektu, a w taką np. kulkę wbić szpilkę i na ściankę.Jak to robicie Wy, szanowni koledzy?
EAGLE11 Napisano 7 Marzec 2010 Napisano 7 Marzec 2010 To zależy od wielkości, materiału i kilku innych rzeczy...Ale można jeszcze użyć np.przyssawek, dwustronnej taśmy klejącej, kolega robił kiedyś też ciekawe" haczyki ze spinaczy biurowych...Nie zliczone możliwości, wystarczy trochę kreatywności ;)Pozdrawiam
FalkenBurg Napisano 7 Marzec 2010 Napisano 7 Marzec 2010 Polecam szpilki sam ucinam im łepki i barwie pod wyściółkę jakimś lakierem podpasywanym barwą pod wyściółkę .
tyfus Napisano 7 Marzec 2010 Napisano 7 Marzec 2010 do guzików, odznak i tym podobnych, używam żyłki wędkarskiejzresztą tutaj opisałem :http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=663567
R51 Napisano 7 Marzec 2010 Napisano 7 Marzec 2010 Na rynku pojawiły się ostatnio ramki z błoną silikonową. Wkładasz przedmiot, zamykasz ramkę i... przedmiocik wisi w powietrzu między ramkami... Sprawdźcie w ofercie firm produkujących opakowania do biżuterii.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.