Skocz do zawartości

talar M.Teresy 1780 - kopia?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam znalazłem ten talar w Szkocji, chciałem sprawdzic jego autentycznośc, dziwne jest to że ma uszko z łańcuszkiem, z góry dzięki za pomoc

Napisano
Jeśli mnie pamięć nie myli to te talary były bite z niezmienioną datą na potrzeby państw afrykańskich i bliskiego wschodu do I wojny światowej.
Napisano
Może inaczej weż do ręki 300 letnią monete i porównaj stan Tych kopii talarów z datą 1780 jest powyżej 290 milionów i były bite pośmiertnie w różnych państwach i w różnych odstępach czasu mimo daty uwidocznionej na owej monecie. Moim zdaniem monety zaprezentowane przez was są kopiami ,których wartość nie przkracza 25 $ Pozdrawiam
Napisano
Talary bite były w Birmingham, Bombaju, Brukseli, Londynie, Paryżu, Rzymie wydania Habsbrskie Günzburg, Hall, Karlsburg, Kremnica, Milan, Praga i Wiedeń.
Między 1751 a 2000, wybito 389 milionów tych talrów
Napisano
Jak widać tą monete tafić w orginale to trzeba troche węcej szcęścia chyba ,że komuś wystarczy srebrny talar z bliżej nie określoną datą Pozdrawiam:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie