ele44 Napisano 2 Marzec 2010 Autor Napisano 2 Marzec 2010 witam mam pytanie do kolegow chcialbym w tym roku przeskoczyc z ace 250 na rutusa no i wlasnie tu zaczyna sie sedno mojego pytania czy warto
adam793 Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 Mała różnica w zamianie,przeskocz na profesjonalny sprzęt
kopijnik2 Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 duża różnica w zamianie...- i bądź tu mądry...proxa otwiera nowe obszary poszukiwań...ale:inna obsługawiększa masawiększe gabaryty
kopijnik2 Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 w tym przedziale cenowym brak alternatywy dla proxy...
samulb Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 Poczekaj podobno ma być nowy Rutus typowo na kolorki.
Cowboys From Hell Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 Ja zamieniłem ace250 na proxime i jestem zadowolony.
palacz Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 Kiedys zamienilem ace na ultre i warto bylo co nie zmienia faktu ze ultre tez szybko spylilem i przesiadlem sie na lepszy sprzet. Wymieniaj bez wachania. >Poczekaj podobno ma być nowy Rutus typowo na kolorki.rutusy sa na kolorki, militarka nie wychodzi im juz tak dobrze. Pozatym nawet nie ma w ofercie wiekszej cewki potrzebnej do kopania dolow. Wiem wiem, co poniektorzy nie potrzebuja nawet ramy bo rutus siega im glebiej ale prawda jest taka ze w tej klasie cenowej to dobry sprzet na drobnice
KudłatyHD Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 Polecam jak najbardziej rutusa, chodziłem sporo na Solarisie, a teraz posiadam oprócz tesoro i gareta równiez proximę.
Cowboys From Hell Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 KudłatyHD a jak wypada porównanie proximy z tesoro jeśli chodzi o monetki?
samgnus Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 Pytanie,czy warto z Ace250 na Proximę jest podobne do tego,czy warto się rozwijać...odpowiedz może być tylko jedna...oczywiście,że warto ! Pytanie,czy warto w ten sposób ?! Każdy droższy wykrywacz jest lepszy od kanarka.Na chwilę obnecną wg.mnie najlepszym sprzętem po Ace250 jest używany X-70 i nie ma lepszych.Pozdrawiam!
Mazow Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 Witam,Jako osoba która sprzedała swojego ACE i nabyła Proximę stwierdzam z całą pewnością, że był to ogromny skok do przodu i nim pójdę wyżej z przyjemnością będę spacerował z Proximą dłuższą chwilę.Pozdrawiam,
ele44 Napisano 4 Marzec 2010 Autor Napisano 4 Marzec 2010 dziekuje koledzy za info przyjdzie kupic rutusika pozdro z pomorza
samgnus Napisano 5 Marzec 2010 Napisano 5 Marzec 2010 Do Kol.Mazow...Twierdzenie Kolegi jakobym nie umiał myśleć zbywam miczeniem(a nóż prawda :)) )...Z innej beczki...Myślenie ponoć nie boli,ale trzeba się nachodzić( i nakopać) ...:))) Pozdrawiam!
samgnus Napisano 5 Marzec 2010 Napisano 5 Marzec 2010 P.S. Z całym szacunkiem,ale osoba,która przesiada się z Ace250 na Proximę może spacerować z przyjemnością" jeszcze długo...Pytanie...co to za przyjemność i dla kogo ?! Pozdrawiam!
fiskars Napisano 5 Marzec 2010 Napisano 5 Marzec 2010 A ja wam powiem żebyscie sie nie dali nabrać na rutusowską propagande na tym forum.
EnemyofGod Napisano 5 Marzec 2010 Napisano 5 Marzec 2010 Do kolegów fiskars i samgnus: Jakieś konkrety poproszę, chodzę z proximą i jakoś nie narzekam. Ale chętnie zmienię sprzęt na lepszy (do 3000 tys. zł), chętnie wysłucham (przeczytam) jakieś sugestie tylko poproszę o bardziej merytoryczne wypowiedzi.
luger Napisano 6 Marzec 2010 Napisano 6 Marzec 2010 Kolejny demagog fiskars.Nie zabieram generalnie głosu w takich wątkach właśnie żeby nie być posądzonym o utusowską propoagandę" ale irytacja ma swoje granice. Już na wstępie napiszę, że używam jeszcze innych wykrywaczy oprócz Rutusa i to znanej marki. Rutus to dobry sprzęt dla poszukiwaczy-hobbystów, którzy bawią się poszukiwaniami. Korelacja ceny i cech uzytkowych Rutusa (że o serwisie nie wspomnę) stawia go na bardzo przyzwoitym poziomie. Jak ktoś uważa się za zawodowca", ze względu na stopień jego zaawansowania w tym hobby, to niech nie kupuje wykrywacza klasy popularnej, w przystępnej cenie, oczekując walorów użytkowych sprzętu klasy wyższej bo wtedy może się poczuć rozgoryczony:)Ja będę bronić POLKIEGO produktu i producenta, który znakomicie potrafi sobie radzić w czasach olbrzymiej konkurencji na rynku detektorów.Pozdrawiam L.
fiskars Napisano 6 Marzec 2010 Napisano 6 Marzec 2010 Gościu jak demagog kurna nie jestem,tylko pisze do ludzi zeby uważali co kupują,na forum jest kilku pośredników sprzedaży rutusa w Polsce i oni naganiaja takimi wypowiedziami,nie wiesz kto za jakim nikckiem stoi więc mi tu nie gadaj.Znam przynajmnie dwóch sprzedających którzy lobbuja na tym forum,a młodzież wszystko łyka jak młode pelikany.
EnemyofGod Napisano 6 Marzec 2010 Napisano 6 Marzec 2010 Do fiskars:Zapewne masz rację, na takim opiniotwórczym forum zawsze się znajdą producenci, sprzedawcy, dilerzy, pośrednicy, ukrywający się pod różnymi nickami, którzy będą zachwalać swój towar, ale dotyczy to chyba dystrybutorów wszystkich marek nie tylko Rutusa. Z Twoich wypowiedzi śmiało można wyciągnąć wniosek (nie wiem czy prawdziwy), że jesteś dilerem jakiejś konkurencyjnej marki. A jeśli chcesz ludzi przestrzec przed kupnem jakiegoś wykrywacza to chyba dobrze byłoby posłużyć się jakimiś argumentami, albo chociaż własnymi subiektywnymi spostrzeżeniami, dokonać jakiś porównań. Inaczej to tylko demagogia. Osobiście rozglądam się za nową wykrywką, więc jestem jak najbardziej zainteresowany również Twoimi opiniami na temat sprzętu, który najlepiej by się sprawdził w przypadku kolorowej drobnicy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.