oleq Napisano 1 Marzec 2010 Autor Napisano 1 Marzec 2010 WitamCzy jest ktoś w stanie podać procentową różnicę zasięgów wymienionych w temacie wykrywaczy? Jako że nie spodziewam się wyniku owego zestawienia z erenu" zatem czy zestawienie tych dwóch wykrywaczy w teście powietrznym (wykrywacze z jednej firmy i z jednej seri) nie przełoży się też na wyniki pracy w terenie?Pozdrawiam
adam793 Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 Zaraz znowu będą kłótnie i przechwałki wiadomo że droższy jest lepszy
oleq Napisano 1 Marzec 2010 Autor Napisano 1 Marzec 2010 Dlatego prosze o konkretne wypowiedzi poparte merytorycznymi argumentami :) jak ktoś niema nic takiego do powiedzenia to prosze nie zabierac głosu. a dokładnie nie klikać.
adam793 Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 Ok nie ma sprawy.Ale masz podobny temat z explorerem i 70 jedni drugich tylko ........,nikt ci nie wyliczy jaka jest różnica ,705 jest lepszy i już.Skończyłem nie piszę.Pozdrawiam
samgnus Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 Osobiście testowałem swoją starą X-70(cewka standardowa 7,5 khz) z X-705(to samo...choć inna cewka)...Jak dla mnie moja X-70 była lepsza.Pozdrawiam!
oleq Napisano 23 Marzec 2010 Autor Napisano 23 Marzec 2010 Może dzis znajdzie się ktoś kto odpowie na moje pytania..?
desmo_sm Napisano 30 Marzec 2010 Napisano 30 Marzec 2010 Ja tam coś badałem w swojej 505, wychodziło na typowe monetki, ze zasięg jest w zakresie max do 28-30cm z tego co wiem to 705 do jakichś 32-33cm. To sa testy w powietrzu i nie są one adekwatne za mocno do glębokości w ziemi, mimo to daje jeakieś zobrazowanie. ps. te zasięgo to już na monete to są graniczne, sygnał jest już dość słaby, chociaż w glebie może być silniejszy ze względu na efekt halo. Jak nie musisz to nie przepłacaj kup 505 albo uzywaną 70.pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.