Skocz do zawartości

Xt 505 a Xt 705 - Różnica zasięgów

oleq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Czy jest ktoś w stanie podać procentową różnicę zasięgów wymienionych w temacie wykrywaczy? Jako że nie spodziewam się wyniku owego zestawienia z erenu" zatem czy zestawienie tych dwóch wykrywaczy w teście powietrznym (wykrywacze z jednej firmy i z jednej seri) nie przełoży się też na wyniki pracy w terenie?
Pozdrawiam
Napisano
Dlatego prosze o konkretne wypowiedzi poparte merytorycznymi argumentami :) jak ktoś niema nic takiego do powiedzenia to prosze nie zabierac głosu. a dokładnie nie klikać.
Napisano
Ok nie ma sprawy.Ale masz podobny temat z explorerem i 70 jedni drugich tylko ........,nikt ci nie wyliczy jaka jest różnica ,705 jest lepszy i już.Skończyłem nie piszę.Pozdrawiam
Napisano
Osobiście testowałem swoją starą X-70(cewka standardowa 7,5 khz) z X-705(to samo...choć inna cewka)...Jak dla mnie moja X-70 była lepsza.Pozdrawiam!
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano
Ja tam coś badałem w swojej 505, wychodziło na typowe monetki, ze zasięg jest w zakresie max do 28-30cm z tego co wiem to 705 do jakichś 32-33cm. To sa testy w powietrzu i nie są one adekwatne za mocno do glębokości w ziemi, mimo to daje jeakieś zobrazowanie.
ps. te zasięgo to już na monete to są graniczne, sygnał jest już dość słaby, chociaż w glebie może być silniejszy ze względu na efekt halo.

Jak nie musisz to nie przepłacaj kup 505 albo uzywaną 70.
pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie