Gniewkos Napisano 8 Maj 2010 Autor Share Napisano 8 Maj 2010 Taka ładna klamerka, niestety myślałem że to kawał żelastwa i dostałe jej się saperką... ale może uda się ją wyprostować bez połamania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 8 Maj 2010 Autor Share Napisano 8 Maj 2010 Moniaki niestety nic szczególnego, zastanawia mnie to coś w lewym górnym rogu fotki, to co odstaje ma gwint, a na kółku z tego co dobrze odczytałem jest napisane mennica państwowa...na dziś to tyle jutro dalsze poszukiwania:)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estachos Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 Witam dziś wyskoczyło kilka monetek niestety stan :( pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 Witam.Dziś ziemia była łaskawa i dała znaczek -za wzorowe strzelanie-Pozdrowienia dla wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 Dokładnie była łaskawa...a u zaraz po wyciągnięciu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 Mi tez się poszczęściło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 Napoleoński piechoty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 Następnie taka tabliczka informacyjna:W. (orzeł) P.Pojemn: 200 ltrTara: 625 kg (wartość wybita ręcznie)Nr: 13 (też ręcznie)Firma Huta LauraData wyk: 1932 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 Przedmiot,na którym była przytwierdzona tabliczka ewidentnie wykonany był dla wojska,a sądząc po danych zawartych na niej mogła to być jakaś większa beczka lub zbiornik np. na wodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 Huta Laura-obecnie Huta Jedność istnieje do dziś od roku 1836rhttp://pl.wikipedia.org/wiki/Huta_Jedno%C5%9B%C4%87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 M.PAWŁOWICERęczne wykonanie,ale do czego była ona potrzebna pewnie juz się nie dowiemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 Prusak z ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 ...resztkami munduru :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 Reszta z ciekawszego towaru.Pozdrowienia dla Grzesia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 ...M.PAWŁOWICERęczne wykonanie,ale do czego była ona potrzebna pewnie juz się nie dowiemy...http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=543222#544769myśl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 17 Maj 2010 Autor Share Napisano 17 Maj 2010 witam!W piątek i wczoraj udało mi się pochodzić, terenów jak na lekarstwo i powoli trzeba czekać do żniw... ale rzepaki już optymistycznie kwitną na całego więc pierwsze zbiory już nie długo a tymczasem...5pf Prusy stan słaby ale o dziwo jest to pierwsza 5pf podniesiona przeze mnie z gleby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 17 Maj 2010 Autor Share Napisano 17 Maj 2010 Drobiazgi, ruina groszka, naparstek, itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 17 Maj 2010 Autor Share Napisano 17 Maj 2010 Odważnik jest na ID tak z ciekawości:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 17 Maj 2010 Autor Share Napisano 17 Maj 2010 I taka parka ptaszków na guzikach na leśnej drodzenastępny wypad w weekend!pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 23 Maj 2010 Autor Share Napisano 23 Maj 2010 Wczorajszy wypad, po Wielkopolsce i kawałku Kujawsko pomorskiego, odwiedziliśmy kilka ciekawych miejsc pochodziliśmy po ciekawych ruinach. Łącznie pękło 450km, efekty jakieś są ale trzeba ewidentnie czekać na żniwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 23 Maj 2010 Autor Share Napisano 23 Maj 2010 ładne prusaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 23 Maj 2010 Autor Share Napisano 23 Maj 2010 koło Noteci wyskoczyła taka monetka jest na id Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 23 Maj 2010 Autor Share Napisano 23 Maj 2010 druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 23 Maj 2010 Autor Share Napisano 23 Maj 2010 I taki mix drobiazgówpozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 26 Maj 2010 Autor Share Napisano 26 Maj 2010 Monetka z weekendu to Kazimierz Jagiellończyk 1446-1492,szeląg Gdański typ IIIA to z dziś byłem na rybach, nic nie brało więc chwyciłem wykrywkę w rękę nic więcej nie wyszło oprócz tego ale to chyba i tak nieźle jak na chwilę chodzenia:)ostatnio mam szczęście na sreberka oby tak dalej...pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.