Gniewkos Napisano 28 Luty 2010 Autor Share Napisano 28 Luty 2010 Ponieważ prawie mamy już Wiosnę czas na nowy wątekSkład ekipy:Gniewkos-Roadrunner--Darek---Paweł----EstachosLink do poprzedniego wątku z Jesieni i Zimy:http://www.odkrywca.pl/odkrycia-naszej-ekipy-jesien-09,659920.html#659920owocnych spacerów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 28 Luty 2010 Autor Share Napisano 28 Luty 2010 Pierwsze oznaki nadchodzącej wiosny napotkanie dziś na spacerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 28 Luty 2010 Autor Share Napisano 28 Luty 2010 To ja zimą z prawej (tydzień temu:) i dziś z lewej (prawie wiosną:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 28 Luty 2010 Autor Share Napisano 28 Luty 2010 Tutaj już 100% wiosna wykrywkowa, trafił się guziczek amerykański na dobry początek sezonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 28 Luty 2010 Autor Share Napisano 28 Luty 2010 Taki zegarek, w środku stan idealny, może uda się uruchomić po włożeniu nowej baterii.Trafiło się jeszcze kilka mniejszych drobiazgów.Ogólnie jak na 2h chodzenia jestem dziś zadowolony:)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estachos Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 Witam już dość tej zimy czas w na wyprawy :Dgratuluje pierwszych ciekawych fantów tego roku :DPanowie wątek jest za tydzień na spacer :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EMPAI Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 Gniewkos--mały offik , sorkiJakim aparatem robisz zdjęcia-są the best Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 28 Luty 2010 Autor Share Napisano 28 Luty 2010 witaj!miło, że się tobie podobają wszystkie robiła moja dziewczynaaparacik to Canon 40D + obiektyw 70-200Lpozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EMPAI Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 Kurczę , czyli jednak duży sprzęcik....:(A miałem nadzieję na dobranie czegoś małego na wyprawy.Też chodzę w plener z dużym aparatem ale to się nie sprawdza na wykopkach.Ale jak się ma takiego pomocnika to się może udać...:)Serdeczne pozdrowienia dla Ciebie i Twojej dziewczyny.To bardzo utalentowana osoba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 1 Marzec 2010 Autor Share Napisano 1 Marzec 2010 Dokładnie sprzęcik już spory dosyć, a całości tego co mam to nie sposób zabrać, ale ostatnio właśnie pojawiła się koncepcja aby zabierać ze sobą aparacik bo jednak zdjęcia takie z lasu są bardziej klimatyczne i lepiej oddają ducha tego co robimy! W grę wchodzi niewielki plecak foto co by zabrać tylko aparat z obiektywem i zapasowe aku. Kuzyn ma aparacik Fuji FinePix z seri S czy coś takiego nie jest malutki zupełnie i jest to cyfra ale fotki robi całkiem fajne no i nie szkoda jak by mu się coś tam stało.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carabus Napisano 1 Marzec 2010 Share Napisano 1 Marzec 2010 W ramach OffaEMPAI - polecam Canona serii G np G10 lub 11 mały kompakt używany przez wielu reporterów - mimo że kompakto-małpa" zwróć uwagę na cenę hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 1 Marzec 2010 Share Napisano 1 Marzec 2010 Witam.Pięknie.Oby tak dalej.:)Zima precz.Już czas siodłać konie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 1 Marzec 2010 Autor Share Napisano 1 Marzec 2010 Dzięki Darku, no co tu dużo mówić startujcie w teren bo już czas zapełniać zimowe luki nowymi trafieniami:)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EMPAI Napisano 1 Marzec 2010 Share Napisano 1 Marzec 2010 Dzięki panowie za podpowiedzi.Muszę cos wybrać bo mojej '' krówki '' trochę żal na wyprawy , a jak napisał Gniewkos zdjęcia w terenie są naprawdę klimatyczne.Poza tym często trafiamy w miejsca ciekawe historycznie do których pewnie już nie wrócimy ( albo nie znajdziemy ) a zdjęcie z komóry to jednak nie to....pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 1 Marzec 2010 Share Napisano 1 Marzec 2010 Jak miło ekipa w komplecie :)Panowie jakby co to ruszymy w niedziele na jakieś wrześniowe drużki ;)Pozdrowienia i dużo szczęścia dla wszystkich !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Pawel3 Napisano 2 Marzec 2010 Share Napisano 2 Marzec 2010 Jak w komplecie, a ja? Też już mialem dosyć zimy bez możliwości kopania i w niedziele ruszyłem w teren. Zdjęć nie wklejam bo nie ma co pokazywać, ale troche sobie pomachalem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 3 Marzec 2010 Autor Share Napisano 3 Marzec 2010 Zdjęcie przedstawia żołnierza pruskiego, który wysłał swoje zdjęcie do brata tuż przed pójściem na front, na tyle pocztówka jest zapisana są w niej smutne słowa całość gdy uda się odczytać napiszę tutaj. Żołnierz ten pochodził z mojej miejscowości i do swojej miejscowości nadał pocztówkę.Czy doszła? Trudno powiedzieć...Wszytko zaczęło się tak:Dostałem @ od Roadrunner,że na aukcji jest wystawiono to oto zdjęcie, w formie pocztówki. Aukcja została już niestety zakończona ale postanowiłem napisać do sprzedającego.Sprzedający bardzo miły Pan, nie był do końca pewien czy chce ją sprzedać i celowo dał zaporową cenę minimalną. Po wymianie poczty, Pan zdecydował, że skoro jestem z tego samego miasta co wojak ze zdjęcia to odda mi zdjęcie za darmo i da jeszcze drugie, które najprawdopodobniej przedstawia tego samego człowieka. Wraz z kolegą z tego forum postanowiliśmy dowiedzieć się coś na temat tego człowieka, i zobaczyć jak potoczyły się losy jego i jego rodziny. Zrobiliśmy już pewne kroki w tym kierunku.Teraz będziemy starać się odcyfrować całość treści pocztówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 3 Marzec 2010 Autor Share Napisano 3 Marzec 2010 Drugie zdjęcie. czy waszym zdaniem to ta sama osoba?Jeżeli tak to o ile się nie mylę to na pierwszym zdjęciu to chyba szeregowy, a tutaj? Jakiś podoficer czy może jakiś inny stopień? (strzelam jestem zielony w tym temacie)Widać, że na pagonach coś ma.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 3 Marzec 2010 Share Napisano 3 Marzec 2010 Moim zdaniem to ten sam pacjent co na pierwszym zdj.,albo brat bliźniak:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 3 Marzec 2010 Autor Share Napisano 3 Marzec 2010 No mnie się też tak wydaje ale na drugim chyba trochę starszy jak by poważniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 3 Marzec 2010 Share Napisano 3 Marzec 2010 Na drugim faktycznie poważniejszy,na pierwszym jakby speszony,policzki lekko podniesione(może bardziej przy masie wtedy był).Ciekawa historia z tymi zdjęciami.Powodzenia życzę w poszukiwaniach.Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estachos Napisano 3 Marzec 2010 Share Napisano 3 Marzec 2010 Witam jak na moje oko to ten sam człowiek bądź jego brat( bliska rodzina) a że starszy cóż doświadczenie frontowe zmienia człowieka (psychicznie jak i fizycznie) i pewnie prze sto też nasz żołnierzyk ma inna range :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 3 Marzec 2010 Autor Share Napisano 3 Marzec 2010 Jeżeli tak faktycznie jest to pewnie przeżył wyjście na front, i jego słowa na odwrocie kartki się nie sprawdziły.Jutro posiedzę nad tekstem, i jak będę miał całość to się z wami podzielę.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 4 Marzec 2010 Share Napisano 4 Marzec 2010 Dziś wybrałem się na kontrolę śniegu w lesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 4 Marzec 2010 Share Napisano 4 Marzec 2010 Jest go jeszcze sporo jakieś 3-5cm ze skorupą lodową na powierzchni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.