mazic Napisano 28 Luty 2010 Autor Napisano 28 Luty 2010 Podejrzewam ze made in czajna, ciekawi mnie z którego roku moze byćdziękuje i pozdrawiam!
tyfus Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 na razie co znalazłem, to - patrz fotkażródło : Krause 2006 Catalog-World Coins 1901-2006
manierka Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 kolego moze byc nowa a i byc moze bardzo stara na allegro sprzedaja takie zobacz sobie niektóre sa z przed naszej ery pozdr:) w hinach monetkiuzywano bardzo długo niektóre były w obiegu setki lat słyszałem ze na pocz 20w jezdzili tam kol i wyłapywali starsze egz ale to tyle bo ja sie na monetkach ie znam tylko zasłyszałem ta wiadomosc pozdr
kopijnik2 Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 Chodzi mi o to, aby język giętki Powiedział wszystko, co pomyśli głowa: A czasem był jak piorun jasny, prędki, A czasem smutny jako pieśń stepowa, A czasem jako skarga nimfy miętki, A czasem piękny jak aniołów mowa... Aby przeleciał wszystka ducha skrzydłem. Strofa być winna taktem, nie wędzidłem. — Juliusz Słowacki
mazic Napisano 1 Marzec 2010 Autor Napisano 1 Marzec 2010 Witam,dalej nie wiem co to jest za moneta i chyba tak pozostanie,poszukałem troche po podpowiedzi Tyfusa, niby to ale sie różni szczegółem.
kopijnik2 Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 czyta się wg tarczy zegarowej cztery sylaby12, ?6, ? 3, Tong 9 = Baojak rozpoznasz krzaczki na 12 i 6 - to jusz po wszystkiem...
Martian Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 http://www.anythinganywhere.com/commerce/coins/coinpics/chin-xinjiang.htmI moneta nie bita tylko odlewana...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.