Skocz do zawartości

krzyz ek1 i emblemat DAF

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam mam pytanie odnosnie tego krzyza poniewaz zakupilem za grosze taki wlasnie krzyz ek1 na szpilke koles od ktorego kupilem twierdzil ze srodek to kopia poniewaz nie przyciaga go magnes?oczywiscie trzyczesciowy troche sie ramka rozchodzi ale srodek jest wlasnie wykonany z kolorowego metalu cos jak alpaca czy nierdzewka? po lekkim przedrapaniu jest kolor srebrzysty ale po jakims czasie wychodzi z tego szaromiedziany nalot napewno nie jest to zaden cynk na 100% czy to moze byc krzyz dla kriegsmarine?poniewaz slyszalem ze byly takie wersje z nierdzewnym srodkiem dokladnie to chyba mosiezne?a moze to naprawde jakis lewy srodek?poniewaz ramka jest dobra na 100% lutowanie tez wyglada na stare nawet widac w miejscach gdzie rozchodzi sie ramka stary slad po lucie i wyglada tak samo po calosci prosilbym o opinie i info. na temat tego krzyza

Napisano

i jeszcze taki emblemat DAF czy to od jakiegos sztandaru czy mialo to zastosowanie gdzies indziej?jest mocowanie na srube i nakretke widoczne na fotce oraz krzyz obok zeby porownac wielkosc tego emblematu z gory dzieki za info.

Napisano
Były EK ze środkiem z koloru", ale nie wiem czemu poszła fama że to wersja dla KM. Wydaje mi się, że było to zależne od producenta.
Napisano

krzyż z mosiężnym środkiem wygląda tak ,czy ten na zdjęciu to orginał nie wiem ,bo nie jest mój ale wydaje mi się że to orginał.Zdięcie zapożyczone z innego forum.pozdro.

Napisano
witam wlasnie wiem ze wiekszosc jast ze srodkiem mosieznym moj natomiast ma srodek z jakiegos stopu miedzi?bialy w kolorze srebra najszybciej alpaca?na 100% nie jest to zaden miekki metal typu cynk po malej rysce igielka widac ze metal ma barwe srebrzysta a na wytarciach widac nalot w kolorze miedzi sa to utlenienia miedzi czyli jakis bialy metal z miedzia?nie wiem co to moze byc za stop ale chodzi mi o to czy byly stosowane tylko mosiezne srodki czy z innych metali rowniez?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie