nastrojony Posted February 14, 2010 Author Share Posted February 14, 2010 Panowie, moje pytanie dotyczy tych naszywek na rękawach! Ktoś może wie dokładniej co oznaczają?Czy jest to wojenna bluza? Jak rozpoznać wojenną / powojenną produkcję?Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luftlander Posted February 14, 2010 Share Posted February 14, 2010 Nie powiedzą wszystkiego tylko zasugerują... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luftlander Posted February 14, 2010 Share Posted February 14, 2010 Guziki prawdopodobnie brytyjskie regimentowe tak jak sama bluza.http://www.diggerhistory.info/pages-badges/crowns.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
nastrojony Posted February 14, 2010 Author Share Posted February 14, 2010 Guziczki standardowe! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nastrojony Posted February 14, 2010 Author Share Posted February 14, 2010 Słabo wyszły, jak będą za słabo czytelne, jutro zrobię lepsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
nastrojony Posted February 14, 2010 Author Share Posted February 14, 2010 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 Wstaw lepsze zdjecia, rozlozone rekawy, tak aby bylo widac dol bluzy (klamerka, czy pasek zapinajacy na dole?)Wstepnie, francuska z doszytymi guzikami brytyjskimi prod przed 1953 rokiem, zas korony na rekawach sa post-1953.Jakie sa (i czy sa) bicia od spodu, na mniejszych guzikach?Roznice w porownaniu z brytyjska: guziki nie powinny pasowac do dziurek (wszyte sa brytyjskie plaszczowe), ilosc guzikow sie nie zgadza. Pieczec, Francja, lub ktorys z sasiednich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nastrojony Posted February 14, 2010 Author Share Posted February 14, 2010 Panowie, moje pytanie dotyczy tych naszywek na rękawach! Ktoś może wie dokładniej co oznaczają?Czy jest to wojenna bluza? Jak rozpoznać wojenną / powojenną produkcję?Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
nastrojony Posted February 14, 2010 Author Share Posted February 14, 2010 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nastrojony Posted February 15, 2010 Author Share Posted February 15, 2010 Genetalnie to chyba masz rację mietek, mniejsze guziki z napisem PARIS! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nastrojony Posted February 15, 2010 Author Share Posted February 15, 2010 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mruk Posted February 14, 2010 Share Posted February 14, 2010 Marynarka Wojenna? a data produkcji powinna być na metce( o ile jest) nie jestem znawcą, ale ta bluza wygląda mi na powojniePZDR Link to comment Share on other sites More sharing options...
nastrojony Posted February 14, 2010 Author Share Posted February 14, 2010 Metki właśnie nie ma, ale jutro w świetle dziennym zrobię fotki pieczątek... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 Francja, pasek na dole jest zapinany na guzik, powinna byc klamerka, lub czasem hak (pozne RAF) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luftlander Posted February 14, 2010 Share Posted February 14, 2010 A co jest na guzikach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
nastrojony
Panowie, moje pytanie dotyczy tych naszywek na rękawach! Ktoś może wie dokładniej co oznaczają?
Czy jest to wojenna bluza? Jak rozpoznać wojenną / powojenną produkcję?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
14 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.