tadeks6 Posted February 11, 2010 Author Share Posted February 11, 2010 Tak jak w temacie, Cz w fisherze F4 w trybie statycznym dyskryminacja działa?????? I czy osiagi na militarke są wystarczajace?????? proszę o wypowiedź użytkowników tego sprzętu. Daż Dół tadeks6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eastlegion Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 Witam.Ja biegałem z F4 około roku. W trybie statycznym nie ma dyskryminacji. Trafiłem nim sporo militarki, ale z zasięgami szaleństwa nie ma. Aczkolwiek kilkakrotnie zaskoczył mnie pozytywnie zasięgiem. Plusem jest niewątpliwie dobra dyskryminacja. Niestety, obecne serie F4 jakością wykonania przypominają Bounty Huntera. Sprzęt ten szybko się zużywa. Obecnie moja F4 wybiera się w podróż do Proscan'a, żeby po naprawie zostać rezerwowym detektorem... Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadeks6 Posted February 11, 2010 Author Share Posted February 11, 2010 Witam, ja mam okazję zakupić wykrywacz, który ma nieco ponad 2 lata i jew dobrym stanie, i chyba sie na niego zdecyduje. Co padło w twoim F4???? Jakie są ceny napraw w proscanie??? Daż Dół tadeks6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eastlegion Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 Najprawdopodobniej mam rozstrojoną sondę. Jest strasznie niestabilny, wydaje z siebie dyskotekę" dźwięków przez co nie daje się nim pracować. Co do cennika napraw, to nie wiem zbyt dużo. Wszystko zależy pewnie od rodzaju i stopnia uszkodzenia, ale mam nadzieję, że nie będzie dramatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verte Posted February 12, 2010 Share Posted February 12, 2010 To nie musi być rozstrojona sonda a zupełnie coś innego. Jakieś spore zakłucenia elektromagnetyczne w okolicy lub (i to jest bardziej prawdopodobne) pracowałeś na kiepskiej jakości bateriach lub niedoładowanych akumulatorach (to mi się przytrafiło), wykrywacz piszczał, wył sygnalizował metal metr nad gruntem itd. Okazało się, że uszkodzona jest ładowarka. Pozdrawiam Verte Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eastlegion Posted February 12, 2010 Share Posted February 12, 2010 Witam.Używałem zawsze baterii renomowanych producentów. Akumulatorków nigdy się nie używałem. Jeśli chodzi o zakłócenia elektromagnetyczne, to również ta opcja odpada. Niemożliwym jest, aby takie zakłócenia towarzyszyły mi na każdej miejscówce, a trochę ich mam.Pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feld Posted February 12, 2010 Share Posted February 12, 2010 A jak f4 sprawuje sie na kolorek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eastlegion Posted February 12, 2010 Share Posted February 12, 2010 Kolorek kopało się nim świetnie...Pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manierka Posted February 14, 2010 Share Posted February 14, 2010 F4 jest naprawde ok bardzo dobry moim zdaniem za ta kase dyskryminacja bardzo dobra i prosta w obsłudze jednym przyciskiem konstrukcja moze nie tak mocna jak niektóre wykrywki ale jak ktos nie stuka nim po kamieniach czy innych miejscach to jest ok radze kupic osłonke na duza sonde na monetki jest super boratynki max do15-20cm chwyta jak jest ziemia twarda po zimie ubita na militarke jest tez dobry moim zdaniem radze wtedy przełączyc na statyka to chwyta wtedy wszystkie metale ale zasieg nieporównywalnie wiekszy jak na dynamiku co do awarii to mi panel siadł zajechałem go ale ja go duzo urzywałem w pracy na wykopaliskach archeo tak ze sie troszke podjechał po ok niec 2 latach ale naprawa w vikingu kosztuje tej czesci ok 100 w kazdym razie kosztowała teraz moze troszke drozej pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.