Skocz do zawartości

Informacje o wykrywaczu

Nepfalin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Zwracam się z prośba o informacje dotyczące tego wykrywacza, ponieważ nie znam nawet jego nazwy. Szukając w internecie nie znalazłem podobnego, więc może Panowie coś mi poradzą. Chciałbym się dowiedzieć cóż to za sprzęt , ewentualnie gdzie można nabyć schemat jego ?

Napisano

http://odkrywca.pl/uszkodzony-jabel,659650.html najprawdopodobniej spalony został ten element on zazwyczaj poświęca się dla reszty sprzętu;D wyżej dałem link bo też miałem problem ze spalonym PI-kiem

ps. a gdzie to ma zasilanie?

Napisano
Baaardzo dawno temu miałem taki wykrywacz z drugiej ręki (poznaję standardowe gałki-miękkie). Nie znam ani nazwy ani producenta. Wydaje mi się, że producent mieszkał na Śląsku.
I chyba to wszystko.

C.
Napisano
Jestem prawie pewien , że to GERBER. Jego dzisiejszy odpowiednik to np.KRET. Jezeli to w czymś pomoże, to chyba posiadam pełna dokumentację do tego wykrywacza, zakupioną kiedyś chyba od Pana Królaka.
Pisz na GG 10191556
Napisano
Właśnie przegladałem schematy wykrywaczy i znalazlem coś podobnego. Rozmieszczenie elementów jest troche inne, ale to chyba to samo.
Czy na płytce jest tranzystor kp 103 ż ???
  • 1 year later...
Napisano
to na pewno Gerber 100 procent , jeśli na płytce masz inicjały T.K to wykrywke poskładano w Rudzie Śl. Niestety facet zmarł prę lat temu .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie