bończa.tos Napisano 9 Luty 2010 Autor Napisano 9 Luty 2010 Witam pytanie! Mam guzik z takim wlasnie napisem po wewnetrznej stronie,niestety czesc przednia" jest wytarta i nic nie da sie odczytac. Czy mam ktos pojecie co to za guzik???(jakie jednostki, oddzialy, jaki okres)guzik znaleziony w Polsce!
Luftlander Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 O taki guzik chodzi?http://relicman.com/buttons/B5526sell.htm
8total4 Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 99% guzików jakie się widuje z tego typu brytyjskimi sygnaturami to guziki gładkie, cywilne, z końca XVIII i początku XIXw.pozdrawiam.
bończa.tos Napisano 9 Luty 2010 Autor Napisano 9 Luty 2010 przod" jest plaski i wytarty wiec raczej jak kolega 8total4 pisze cywilne a wewnatrz napis jest jakby w slonecznej obwolucie wyrazne promienie....
8total4 Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 imperial orange gilt czyli mosiadz z imperium, złocony.taka swoista reklamówka.ps. sprawdź maila bończa, wczesniej wyslalem zapytanie na neechee@interia.pldoszedł?pozdrawiam.
bończa.tos Napisano 10 Luty 2010 Autor Napisano 10 Luty 2010 Jesli nie podpisany byl 8total4 to nie doszedl mam kilka od uzytkownikow odkrywcy.pl ale o innych ickach"!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.