Jump to content

ace 250

soomebody20

Recommended Posts

najpierw wybierz sobie konkretny teren poszukiwań.nie licz na skarby.wybrany teren podziel na małe i łatwe do zapamiętania poletka.przeczesuj te poletka, dokładnie i wolno.na początku kop kazdy sygnał i zapamiętuj co pokazywał wyświetlacz a co wykopałeś.jeżeli nastawiasz sie na kolor-włącz tryb jewerli,lub na wszystko co metalowe,włącz al metal.najwazniejsze aby nie załamywać się ,brakiem wyników,po pierwszych godzinach poszukiwań.przeczytaj instrukcję kilka razy i poćwicz obsługę wykrywacza.powodzenia.

poszukaj w swojej okolicy kogoś, kto ma taki sprzęt - może ci pomóc go opanować, doradzi, pomoże
niekoniecznie musi to być spotkanie wykopkowe, po prostu trening gdzieś w terenie :)

http://www.odkrywca-online.com/forum.php?id_forum=5

lub

http://www.odkrywca-online.com/forum.php?id_forum=12

mam troszeczke doswiadczenia tzn. chodze caly czas z kolega z wykrywka i umie rozpoznac dzieki tylko bede musial sam sie wiecej podszkolic na wlasnym sprzecie zdobyc wiecej praktyki.
Ostatnio jak pierwszy raz wybralem sie na wykopki to było bardzo czyste pole bez zadnych puszek czasami cos sie wykopało chodzilem w ta i spowrotem pól dnia i nic,az tu nagle kanarek dał wyrazny sygnał na srebro i znalazłem monetke:]tak wiec nie ma co sie poddawac .

Jak to coraz mniej ?
Chyba jest normalnie, jak zawsze bywalo, bywa i bywac bedzie. Starzy najstarsi wymieraja na ich miejsce wchodza starzy starsi ktorzy sie w miedzyczasie starzeja a na ich miejsce wchodza byli mlodzi ktorzy sostaja z biegiem czasu starymi :)
Takie zwykle kolo historii, i jesli chodzi o ostatnia wojne to coraz mniej naocznych swiadkow, ale jesli o powstanie styczniowe czy wojny napoleonskie to jedno pokolenie juz nie robi istotnej roznicy.

soomebody20, możesz zalać ubytek klejem cyjanopan, poczekać kilka godzin i zawsze ci ten ubytek wyrówna nawet jakieś pęknięcia to tez ten klej ci je wypełni. Ja tak robiłem że nalewałem kilka kropel kleju i po kilku godzinach szlifowałem papierkiem wodnym sondę w tym miejscu i jest OK.

korespondencja z firma viking
Szanowny Panie.

Sondy w wykrywaczach Garrett wykonane są w ten sposób, że uzwojenie sondy zalewane jest specjalną żywicą. Żywica ta może ulegać wykruszeniu i mogą powstawać drobne ubytki przy uderzeniu w ostrą lub bardzo twardą krawędź (np. uderzenie w kamień). Powstające odpryski nie powodują jednak problemów w działaniu sondy.

Jak Pan zauważył, uszkodzenie nie mogło powstać w transporcie, ponieważ sonda jest dobrze zabezpieczona w pudełku - leży na torbie i jest zamocowana w sposób uniemożliwiający przesunięcie się. Dodatkowo nie znalazł Pan odprysku w opakowaniu. W naszej firmie sprawdzamy działanie wykrywacza wyjmując tylko elektronikę i kable sond. Same sondy nie są wyjmowane z pudełka. Trudno również przypuszczać, aby producent włożył do pudełka z wykrywaczem wadliwą sondę. Czy na pewno sonda nie upadła podczas sprawdzania wykrywacza po odbiorze?

Szanowny Panie.

Tak jak Panu wspomniałem w poprzednim e-mailu, może Pan przysłać do nas tę sondę w celu uzupełnienia ubytku lub otrzymać od nas specjalny klej do samodzielnego uzupełnienia ubytku. Tego typu odprysk powłoki nie pogarsza w żaden sposób działania wykrywacza. Ta sonda jest sprawna.

Poniżej odpowiedzi na Pańskie pytania:

1. Nigdy nie spotkałem się z sytuacją, żeby w nowym wykrywaczu znajdowała się sonda z jakimikolwiek ubytkami / odpryskami.

2. Nie wydaje mi się, aby któryś z naszych pracowników przed wysyłką tak jak Pan to napisał walił cewką po ścianach", a następnie wysłał taki sprzęt do klienta.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 12:58 11-02-2010

dotychczas,miałem dwa razy,styczność z firmą Viking.kupiłem ace250 i oddawałem do sprawdzenia w serwisie,gti2500.za sprawdzenie nie wzięli ani złotówki.mogę z całą pewnością stwierdzić,że to porządna i uczciwa firma.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information