Jurek 66 Napisano 5 Luty 2010 Autor Napisano 5 Luty 2010 Witam czy ktoś orientuje się co to morze być za tabliczka ,rozmiar 69mm.Jurek.
Kuba_70 Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 Ten Kurt M., ktorego przywolal woytas to profesor dr i do tego autor ksiazek o niemieckiej architekturze. Raczej zbieznosc nazwisk.pozdrawiam
woytas Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 Tylko Kopi na co to bylo nasadzane? Butla ma wieksza srednice niz ta dziura - a zawor nachodzi na szyje butli
Jurek 66 Napisano 5 Luty 2010 Autor Napisano 5 Luty 2010 Rzeczywiście fajnie by mieć takową książkę telefoniczną Breslau ile rzeczy by człowiek mógł zidentyfikować na podstawie adresu.
Kuba_70 Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 Za to ten drugi to Inz. Kurt Milde z Wroclawia- czlonek synodu kosciola ewangelickiego. Moze byc tym poszukiwanym.pozdrawiam
Anarchista Napisano 6 Luty 2010 Napisano 6 Luty 2010 Jak komus chce się grzebać to proszę bardzo:http://www.sbc.org.pl/dlibra/docmetadata?id=4904Breslauer Adressbuch 1935Na stronie 642 pojawia się niejaki Milde Curt zamieszkały na Freiburgerstrasse 7 czyli ten z reklamy którą wstawił Kuba_70
Anarchista Napisano 6 Luty 2010 Napisano 6 Luty 2010 Przy nazwisku stoi jeszcze skrót określający chyba rodzaj wykonywanego zawodu: Gesch. Fuhr. Jak sądzę od Geschäftsführer" czyli prezes/zarządca firmy.
kopijnik2 Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 hm... najbardziej prawdopodobne.opakowanie- butla - kaucjonowana - bo to całe urządzenie... - przez kogo? przez tego na tabliczce - przywiązać klientów - do punktu nabijania - to czysty biznes, coli w sklepach nie było...syfon to takie zwierze - że go trza nabijać...nabijanie związane jest z częściowym demontażem głowicy, myciem butli, itp...w tym momencie zakładano takie krążki pod głowicę...
woytas Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 Wiem jak to dziala bo takich uzywalem :)Ale wg mnie nie wlezie pod glowice.
Jurek 66 Napisano 5 Luty 2010 Autor Napisano 5 Luty 2010 Rzeczywiście może to być dobry trop, ja to dostałem i będę musiał zapytać gościa z kąt to wytargał.
Pytanie
Jurek 66
Witam czy ktoś orientuje się co to morze być za tabliczka ,rozmiar 69mm.Jurek.
36 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.