falcon1000tk Napisano 3 Luty 2010 Autor Share Napisano 3 Luty 2010 WitamNa to zdjęcie natrafiłam w albumie rodzinnym moich dziadków...pierwszy do prawej to mój pra pra dziadek. zdjęcie jest zrobione chyba w latach 20-tych XX w. jestem ciekawa jaki to jest samochód...??którego już niestety dawno nie ma...:(Proszę o pomoc w identyfikacji...:)Karolina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Gdyby w miejscu oznaczonym czerwoną plamą miałby dodatkową lampkę to byłby Benz (nie Mercedes-Benz) mod. 16 lub 18 z ok. 1918 r.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Wycofuję się-cabrio Benz nie miały w tamtym czasie klamek na zewnątrz. Szukam...C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.tommy Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Może to Lorraine - Dietrich ?? Ten egzemplarz należał do baron Götz z Okocimia. Rok 1913. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trak99 Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Fiat-Zero z 1912r ?http://www.samochodyswiata.pl/viewtopic.php?f=14&t=30431&start=0&st=0&sk=t&sd=a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon1000tk Napisano 3 Luty 2010 Autor Share Napisano 3 Luty 2010 Patrząc na te zdjęcia to bardziej pasuje mi Lorraine - Dietrich,koła ma podobne i sylwetkę-nawet szyba taka sama...tylko tu na zdjęciu od dr.tommy" jest złożona...:)fiat odpada całkowicie...nie widzę podobieństwa...Jak myślicie z którego możne być roku?K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon1000tk Napisano 3 Luty 2010 Autor Share Napisano 3 Luty 2010 jak sie mu dobrze przyjrzeć to widać podobieństwo typu samochód który był kiedyś w mojej rodzinie....:)ciekawa jestem jakie były dalsze jego losy...? juz pewno sie nie dowiem...fajnie ze udało sie rozszyfrować co to był za samochódDzieki wszystkim za pomocKarolina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon1000tk Napisano 3 Luty 2010 Autor Share Napisano 3 Luty 2010 tu jest on do porównania...Lorraine - Dietrich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Dietrichy mają kierownicę po prawej, inne reflektory, klamki, błotniki, obrys drzwi.Fiat odpada zupełnie.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Chol..., teraz się przyjrzałem-ten do ident. też ma kierkę po prawej!C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.