ar35 Napisano 31 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2010 Witam ,Właśnie wpadła mi w ręce książka Marcina Ciszewskiego - Major. Jest to kontynuacja serii www.1939.com.pl i www.1944.waw.pl. Akcja toczy się pomiędzy wydarzeniami z poprzednich książek . Głównymi bohaterami są tutaj GROM-owcy , którzy biorą czynny udział w kluczowych wydarzeniach AK. Czyta się ją tak jak poprzednie jednym tchem. Niedawno zacząłem czytać a już ponad setka stron za mną... A gdy kończyłem czytać 1944.waw.pl , myślałem że to juz koniec przygód" por.Wojtyńskiego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ar35 Napisano 2 Luty 2010 Autor Share Napisano 2 Luty 2010 No i po knidze:) Naprawdę wciągająca , zacząłem w niedziele wieczorkiem i gdyby nie to ze trzeba było się kimnąc przed pracą to bym skończył wcześniej , a tak musiałem kończyć wczoraj po pracy. Jak się zacznie to ciężko się oderwać. Ten kto przeczytał wcześniejsze książki wg.mnie nie będzie zawiedziony . Wartka akcja, trzymająca czytelnika cały czas w napięciu, rozgrywająca się równocześnie na kilku płaszczyznach , postacie fikcyjne biegające z Berylami , czterolufowy karabin maszynowy z MI 24 zamontowany na ciężarówce czy działko 30 mm z Rosomaka w starciach z gieringami" , i to wszystko bardzo umiejętnie wplecione w prawdziwe wydarzenia historyczne naprawdę sprawiają że książka jest godna uwagi.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 7 Luty 2010 Share Napisano 7 Luty 2010 hmm,przeczytałem po dwa razy 39 i 44.miałem sygnał że major to abijanie kasy"-nie wiem,ale skoro mówisz że nie jestes zawiedziony to po boskiej pienięznej zainwestuje:)pzdo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ar35 Napisano 8 Luty 2010 Autor Share Napisano 8 Luty 2010 Wg. mnie warto , jest to literatura z cyklu lekka , łatwa i przyjemna z niezłą akcją , i jeśli ktoś lubi to znajdzie i wątek miłosny... A poza tym to tylko 30 złych , wiec człowiek może sobie odmówić czasami 1G na wesoło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 noo z tym się zgodzę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 Ha! kupiłemale jakiś wałek!32zł kosztuje,więcej niż 1G:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ar35 Napisano 12 Luty 2010 Autor Share Napisano 12 Luty 2010 Racja 32 zyle to w zasadzie 1G i Zygmunt w butelce(butelka na wymianę zawsze się znajdzie) :D Ale nie pomyślałem , mogłem kopsnąc Ci swoją , a twoje 32 złe można było by puścić z dymem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 12 Luty 2010 Share Napisano 12 Luty 2010 cóż,takie życie.na razie czytam po kilka stron z braku czasu ale już wciąga:)początek dość szokujący..ale mam nadzieje że na dalszych stronach zapłacą za to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ar35 Napisano 12 Luty 2010 Autor Share Napisano 12 Luty 2010 Coś wiem na ten temat.Ja od tygodnia męczę Polskiego oficera" Alana Fursta i jestem dopiero na 205 stronie. Chociaż inna sprawa , że nie wciąga tak ja Ciszewski i troche za dużo tu wątków , że się zastanawiam po kiegoo grzyba on to napisał.Odnoszę trochę wrażenie że to takie lanie wody jak na wypracowaniu szkolnym. A skończyć muszę , bo może coś się wreszcie ruszy:)A u Ciszewskiego czy skur... zapłacą?? Używiom - uwidiom... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 skończyłem.książka wciąga,ale jeśli chodzi o poprzednie to lepsza nie była:/za dużo wątków,mniej akcji niż 39 i 44:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ar35 Napisano 19 Luty 2010 Autor Share Napisano 19 Luty 2010 Tak to juz niestety jest, że rzadko kiedy kontynuacja serii jest lepsza od początku , ale ksiażeczka tak jak mówisz wciągająca. Mnie zajęła 2 wieczory :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 tia:)ja czytałem w metrze jak do pracy jechałem,albo siedząc na klopie bo inaczej nie znalazłbym czasu:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumianki Napisano 2 Marzec 2010 Share Napisano 2 Marzec 2010 właśnie dzisiaj skończyłem majora, Polecam ,ale i tak najlepsza była www 1939 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.