mlynek27 Napisano 27 Styczeń 2010 Autor Napisano 27 Styczeń 2010 Wśród szpargałów na giełdzie staroci znalazłem taki przedmiot z miedzi. Na kulce delikatny wzór, pręcik o płaskim przekroju z karbowaniem na końcu. Na początku pszyszła mi na myśl szpila do upinania koka ale sam już nie wiem co to może być.
Spalice Napisano 18 Wrzesień 2010 Napisano 18 Wrzesień 2010 Witam.Szpila mogła słuzyć do spinania materiałów,świadczy o tym karbowanie,niby gwint,który zapobiega wysuwaniu się.Pozdr.
sqr Napisano 17 Wrzesień 2010 Napisano 17 Wrzesień 2010 mi to się kojarzy z elementem końskiej ozdoby... jakiś a'la dzwoneczek ?
Eastlegion Napisano 17 Wrzesień 2010 Napisano 17 Wrzesień 2010 Jest coś w środku główki? jeśli tak, to może być jakiś rodzaj janczara...
mlynek27 Napisano 17 Wrzesień 2010 Autor Napisano 17 Wrzesień 2010 Tak też myślałem ale jest pusta w środku.
Pytanie
mlynek27
Wśród szpargałów na giełdzie staroci znalazłem taki przedmiot z miedzi. Na kulce delikatny wzór, pręcik o płaskim przekroju z karbowaniem na końcu. Na początku pszyszła mi na myśl szpila do upinania koka ale sam już nie wiem co to może być.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.