maniak007 Napisano 26 Styczeń 2010 Autor Napisano 26 Styczeń 2010 CO to za pas?? Z jakich może być lat?? I dla kogo przeznaczony??
Luftlander Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 Nie wiele oprócz tego że jest inny od pasa kolegi maniak007.
huk 100 Napisano 28 Styczeń 2010 Napisano 28 Styczeń 2010 chyba że piszesz o drugiej klamrze bo ja o tej pierwszej :):)
maniak007 Napisano 27 Styczeń 2010 Autor Napisano 27 Styczeń 2010 Z tym że u mnie jest klamra groszkowa. A czy po wojnie były takie produkowane??
kowalinho Napisano 28 Styczeń 2010 Napisano 28 Styczeń 2010 Yyy, no widzisz huku, stary nie jestem, a już we łbie mi się pimpoli - myślałem, że cała heca jest na temat drugiego pasa Pablo.wpl. ;)Oczywiście chodziło mi o drugi, nieważne zatem.:-)
Luftlander Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 To dobrze że jest groszkowa, zrób zdjęcie odpiętej klamry tak aby było widać szwy.
maniak007 Napisano 27 Styczeń 2010 Autor Napisano 27 Styczeń 2010 W tym problem że nie dysponuje już aparatem:( i może na podstawie tego zdjęcia proszę o jak najwięcej informacji
huk 100 Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 i druga strona :) maniak007 Luftlander ma racje ja zasugerowałem sie klamerką która była standardowa i chyba moja też była tego koloru :) posiadam jeszcze w kolekcji takie klamry ale sygnowane - tak akurat nie -pozdro
hybresor Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 Witam maniak007. Czym Cię tak zdenerwowałem? Twoje rady biorę sobie do serca i za moment idę się zajmować swoimi sprawami. Jeżeli już pytasz, co mi nie pasuje (i słusznie, rzecz idzie o pas to powinno wszystko pasować"), to chyba tylko to, że ktoś wystawia na jednym z portali aukcyjnych przedmiot, przypisując go do konkretnej kategorii i przed końcem aukcji pyta na forum co wystawił. Prawdopodobnie większość populacji uczyniłaby odwrotnie (tj. najpierw zapytała). Mógłbyś załamać kogoś, kto nabywa od Ciebie pas naiwnie sądząc, że jest powojenny, jako że wystawiony jako po 1945", a tu się okazuje, że nosił go np. jakiś oficer Luftwaffe.Odpowiem również na Twoje pytanie, czy klamry groszkowe" były produkowane po wojnie. Były.Może poprosisz osobę, która wygrała Twoją aukcję, żeby po otrzymaniu pasa przesłała Ci zdjęcie, które chciał zobaczyć kol. Luftlander? Oprócz szwów dobrze by było widzieć rewers klamry.Pozdrawiam.
kowalinho Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 Może poprosisz osobę, która wygrała Twoją aukcję, żeby po otrzymaniu pasa przesłała Ci zdjęcie, które chciał zobaczyć kol. Luftlander?"Mocne ;-)Po tym zdjęciu to ta klamra na groszkowaną nie wygląda, a na gładki niklowany mosiądz...
maniak007 Napisano 26 Styczeń 2010 Autor Napisano 26 Styczeń 2010 CO to za pas?? Z jakich może być lat?? I dla kogo przeznaczony??
hybresor Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 Wystawiony na pewnym portalu" w kategorii po 1945". Jeszcze niecałe 2 godziny. Co znaczy, że ie dysponujesz już aparatem" - wystawiłeś ten pas i nie wiesz co, czy nie wiesz, czy go brać (bo może II-wojenny), a nie poprosiłeś o dodatkowe fotki?
maniak007 Napisano 27 Styczeń 2010 Autor Napisano 27 Styczeń 2010 To oznacza że pożyczyłem go do wykonania zdjęcia i oddałem. I nie rozumiem co Cie obchodzi ze jest wystawiony. Chce wiedzieć co to jest bo nie jestem pewien. Dalej coś Ci nie pasuje??
huk 100 Napisano 26 Styczeń 2010 Napisano 26 Styczeń 2010 klamra wygląda mi po tych fotkach jako klamra oficera ,podoficera WH - zobacz czy klamra z tyłu jest sygnowana - i daj zbliżenie na nią -pozdro
maniak007 Napisano 27 Styczeń 2010 Autor Napisano 27 Styczeń 2010 Nie rozumie takich ludzi. Nic nie napisze co może się komuś przydać i to nie tylko mnie bo wszyscy wynoszą coś z tego forum tylko wypisuje bzdety. Co Cie to gościu obchodzi? Zajmij się lepiej swoimi sprawami jak nie masz nic mądrego do napisania!!
Luftlander Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 Porównaj z tymi pasami z linku kolor brązowy sugeruje Luftwaffe.http://users.skynet.be/vonweyersberg/Officer_equipment.htm
huk 100 Napisano 28 Styczeń 2010 Napisano 28 Styczeń 2010 o przepraszam kowalinho ,stary już jestem i czasami nie widzę - ale ta klamra na pewno jest groszkowana :):):) no ale może ty też już nie młody :):):):) -pozdro
Pytanie
maniak007
CO to za pas?? Z jakich może być lat?? I dla kogo przeznaczony??
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.