janczar Posted January 24, 2010 Author Share Posted January 24, 2010 witam dziś dostałem taką monetę i mam pytanie jak to jest i z kąt pochodzi i czy jest popularna czy też może rzadka Link to comment Share on other sites More sharing options...
janczar Posted January 24, 2010 Author Share Posted January 24, 2010 i to jest rewers tej monety średnica jest to 3.92 cm ząbkowane obrzeża z góry dziękuje i pozdrawiam janczar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gniewkos Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 Wiki jest coś takiego:In hoc signo vinces (łac. pod tym znakiem zwyciężysz) – słowa, jakie pod świecącym krzyżem na niebie miał usłyszeć Konstantyn Wielki w czasie marszu na Rzym, przed stoczeniem bitwy z Maksencjuszem, tzw. bitwy przy Moście Mulwijskim.pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anarchista Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 Cesarstwo Brazylii, Pedro I (Piotr I), 1828r., 40 reis, ale 40" zostało nabite później, pierwotnie ta moneta miała inny nominał, pewnie 80 reis tak ja tu:http://www.muenzauktion.com/hoelscher/item.php5?id=20801004Cena sugeruje, ze nie jest to rzadkość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
janczar Posted January 24, 2010 Author Share Posted January 24, 2010 wielkie dzięki za taką odpowiedz jak zawsze szybka zwięzłą i na temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.