adk11 Napisano 17 Styczeń 2010 Autor Napisano 17 Styczeń 2010 Czy ktoś może wie od czego może być łańcuszek jak na foto.wybite dwa numery. na zewnątrz 90 wewnątrz 98. Dla przybliżenia znaleziony na dawnej carskiej strzelnicy.
adk11 Napisano 17 Styczeń 2010 Autor Napisano 17 Styczeń 2010 Czy ktoś może wie od czego może być łańcuszek jak na foto.wybite dwa numery. na zewnątrz 90 wewnątrz 98. Dla przybliżenia znaleziony na dawnej carskiej strzelnicy.
HU13ERT Napisano 17 Styczeń 2010 Napisano 17 Styczeń 2010 Witam. Słyszałem 2 teorie na temat tego przedmiotu. Jedna to przyrząd oficerski z okresu Rosji Carów do mierzenia głębokości kopanych okopów i tej teorii jestem skłonny...i druga mówiąca o łańcuszku do mierzenia obwodu pnia drzewa przez leśniczych (czego żaden ze znanych mi nie potwierdził). Pozdrawiam.Hubert
Pytanie
adk11
Czy ktoś może wie od czego może być łańcuszek jak na foto.
wybite dwa numery. na zewnątrz 90 wewnątrz 98. Dla przybliżenia znaleziony na dawnej carskiej strzelnicy.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.