danieloff Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 zabi, chyba zostaje Ci już tylko poprosić o radę księdza Lucjana Dobronka, on ma doświadczenie w ciężkich sprawach i dylematach moralno-religijnych młodego pokolenia. Skontaktuj się z nim. Wielu już pomógł.http://www.dobro-dobro.pl/index2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 Czyli kol. Toska rozgrzeszenie ziemskie to lipa ?To tak jakbym dostał pouczenie za złe parkowanie , a z komendy i tak by mi dołożyli stówe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 kol.krecik w tym prostym przykładzie jakiego użyłeś policjant to siła oceniająca,każąca i sprawcza czyli ocenia to czy popełniłeś przestępstwo a jeśli tak wypisuje mandat i sprawia to że w przyszłości nie będziesz narażał się prawu.Mamy tu do czynienia z jedną i tą samą osoboą która kieruje się normami prawnymi.W przypadku spowiedzi rozgrzeszenia udziela nam klecha ale odpuszczenie nam win zależy od wyższej instancji" więc mamy tu do czynienia z dwuwładzą.A kwestia rozgrzeszenia jak by nie było należy do zwykłego człowieka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 Nie no...to rozumiem ! Tyle że katabas weźmie kase i ściemni że jest oki , a na górze kicha...Nie to żebym się tym przejmował - i tak dla mnie już za późno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmf1 Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 Ale się zima daje we znaki, odnosząc się do meritum, każdy ma swoją wrażliwość no i orientację względem Państwa przez duże P". Jeśli to państwo zaczyna zanikać i widać gołym okiem parszywizm, to żołnierze niemieccy pewnie jako zwykli ludzie, czuli by obrzydzenie i niesłuszność takiego wyroku. Kwestia siły woli, postawić się czy nie - do tego trzeba by było mieć polski albo kozacki charakter, ja tego nigdy nie chciałbym doświadczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.