Skocz do zawartości

Drugi wykrywacz Proxima

okrezna5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jestem szczęśliwym posiadaczem Proximy od roku
moje spostrzeżenia są takie
słaba ergonomia i dość ciężka
pianka na rączce po sezonie w strzępach
w krzakach ułamałem cały wyświetlacz, ale to moja wina
wyrżnąłem się jak długi
w terenie gdy trafiłem na dużo monet na niedużym kawałku
miałem kłopot jednak precyzyjnym namierzeniem może był to wynik braku doświadczenia, jak kolega fisherem trochę wyczyścił tu rutus pokazał zęby wyjąłem jeszcze kilkanaście sztuk
wyciągnąć monetkę z 30cm nie ma problemu
najgłębszy dół jaki wykopałem to ok 80cm na dnie kęs rudy
ogólnie z osiągów zadowolony koledzy chodzą z Quatro F5
W Dfx ja przy nich bez kompleksów.
ale ta ergonomia ręka boli po godzinie
Napisano
nie no ręka zaczyna boleć po całym dniu, ale to tylko moje odczucie. co do ergonomii i gąbki zgadzam się w 100%. na ten przykład powiem, że wczoraj kulki od muszkietu z około 30 cm bez najmniejszego zająknięcia wychodziły.
Napisano
...a w proximie tak do 20cm w natężeniu praktycznie nie ma różnicy chyba że duży przedmiot to wali po uszach aż miło brakuje mi tego rozgraniczenia i znowu mam nadzieje ze musze sie osłuchać...

dynamiczna czułość w pinpoincie...
jeżeli - w 20 cm - sygnał się nie zmienia - włącz pinpoint bliżej obiektu...
Napisano
jeszcze raz...
by określić położenie - granicę występowania, kształt" - silnego sygnału - należy użyć pinpointa...
gdzie czułość pinpointa będzie uzależniona od sygnału w miejscu włączenia"...
czyli inaczej będzie narastał sygnał gdy wystartujesz pinpoint" w zero sygnału od obiektu
a inaczej - w pobliżu obiektu
Napisano
inaczej...
jesteś ciekawy jaki kształt...
ale sygnał ozmyty" bo duży obiekt..

przybliż do obiektu - włącz pinpointa, będzie mniej czuły - ale dzięki temu łatwiej ocenisz krawędzie...
  • 2 weeks later...
Napisano
hej,
jak tam przesiadka z Tesoro na Proxime? Sam chodzę od nastu sezonów z Tesoro i w tym roku chciałbym uzupełnic sie o sprzęt na głęboką penetrację.W Tesoro brakuje zasiegu na okopy i ziemianki, myslałem o Proximie lub HS-3. Uzywasz Proximy na słuchawkach?
Napisano
Db proszę skończ z tą głeboką penetracją bo widzę to sformułowanie już w drugim temacie i zaraz sie zaczną głupie smiechy. Do głębokiego kopania ok pod warunkiem,że zbyt wysoko nie będziesz ustawiał dyskryminacji.
Napisano
A ja już się wyleczyłem z Ciboli , lubię dobrze wyważony sprzęt ale zasięgiem nie powala i jakoś mi nie pasował , sprzedałem . Poważnie :)

Pozdrawiam
Martin
Napisano
Hej, kol. Lew_1988, ja już okres dojżewania mam dawno za sobą i wszystko nie kojarzy mi się z jednym. Mam też kilkunastoletnie czynne doświadczenie z eksporacją i zwracam się do równie doświadczonych o merytorycze odpowiedzi. Pozdr.db
Napisano
Wiem co to jest dojRZewanie ( pisane przez rz). Po prostu apeluję tylko o czystość i poprawność języka i użytych sformułowań. Słowo penetracja pasuje do odwiedzania sztolni, jaskiń a nie do głębokiego wykrywania metali. Dziwne ,że przez te kilkanaście lat nikt nie wytłumaczył Ci tej różnicy. Dbajmy o poziom dyskusji również merytoryczny na forum.
Napisano
Po prostu apeluję tylko o czystość i poprawność języka i użytych sformułowań."

To zacznij moze d slownikow ?
http://www.slownik-online.pl/kopalinski/E4C9EF72FBC9C159C125657B007C756F.php
penetracja przedostawanie się, przenikanie (np. wpływów); docieranie dokąd w celach badawczych; zagłębianie się, wnikanie w coś.

http://www.sjp.pl/co/penetracja
1. proces przedostawania się, przenikania, najczęściej w celach badawczych;

To sa uznane slowniki obiektywnych autorow, tak wlasnie fale elektromagnetyczne penetruja grunt.

http://portalwiedzy.onet.pl/110673,,,,penetracja,haslo.html
penetracja (p.łc. penetratio ‘przenikanie’ od penetrare ‘przenikać’) 1. przenikanie do określonego miejsca lub na pewien teren czynników, substancji, wpływów itp. 2. dogłębne badanie lub przeszukiwanie czegoś, wnikanie w coś.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie