Skocz do zawartości
  • 0

Dziwny mundur/strój...

EAGLE11

Pytanie

Napisano

Witam!
Prosze o ID tego munduru...Jeden z kolegów rzucił poszlakę, że może to być mundur ONR, ale na tym wątek stanął. Wiem, że zdjęcie słabo czytelne ale ma swoje lata i nic już na to nie poradzę. Mogę tylko powiedzieć, że osoba na zdjęciu to na 95% Polak.
Może chociaż ktoś wie co to za odznaczenie albo ma jakąś stronke z tak starymi mundurami/strojami(?) ?
Proszę, Koledzy skupcie się.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Też stawiam na mundur jakiegoś narodowca,charakterystyczny krawat typu obecna Samoobrona,a odznaczenie to chyba Virtuti Militari(widac że ma kształt krzyża,a kolory baretki,ciemne paski po brzegach na jaśniejszym tle,odpowiada kolorom Virtuti),czyli prawdopodobnie osoba na zdjęciu jest weteranem.
Napisano

Witam!
Prosze o ID tego munduru...Jeden z kolegów rzucił poszlakę, że może to być mundur ONR, ale na tym wątek stanął. Wiem, że zdjęcie słabo czytelne ale ma swoje lata i nic już na to nie poradzę. Mogę tylko powiedzieć, że osoba na zdjęciu to na 95% Polak.
Może chociaż ktoś wie co to za odznaczenie albo ma jakąś stronke z tak starymi mundurami/strojami(?) ?
Proszę, Koledzy skupcie się.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie