Skocz do zawartości

fisher f70-większa cewka

wujed

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem tej wykrywki i zastanawia mnie to czy nastawiając się na poszukiwania drobnego koloru warto zainwestować w większą cewkę tupu DD,bo ta standardowa,koncentryczna wydaje mi się stosunkowo mała.Czy DD znacząco poprawi zasięg na monety itp?Proszę o opinie kolegów mających doświadczenie w tym temacie.
Pozdrawiam!
Napisano
Wypowiem się na podstawie lektury zagranicznego forum userów Fishera - konkretnie na przykładzie modelu F5 wyposażonego fabrycznie w identyczną sondę jak F70.
Po zamianie koncentrycznej 10x5 na 11" DD wykrywacz wymaga pewnej redukcji nastaw Gain/Thresh, aby zachować stabilność. Uzyskiwane zasięgi w umiarkowanym gruncie są albo bez zmian albo tylko minimalnie lepsze od standardowego koncentryka. Tak więc na większy zasięg bym się nie nastawiał, na pewno nie będzie wart tych ok. 600 zł. Wykrywacz jest także nieco gorzej wyważony i pinpointing wymaga nieco wprawy.
Faktycznie plusy takiej zamiany są natomiast inne: Po pierwsze, wykrywacz zyskuje znacznie większe pole przemiatania dzięki większej cewce i to typu DD, a po drugie uzyskuje jeszcze lepszą separację blisko leżących celów.

M.
Napisano
Witam!
Może wielu użytkowników w Polsce to i nie ma,ale F70 już od jakiegoś czasu na rynku jest i liczyłem na to,że ktoś się podzieli doświadczeniami,ale jak widać po ilości odpowiedzi to się przeliczyłem.
Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie