atlantic Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 koledzy co mogę zrobić z tym hełmikiem by lepiej wyglądał? Jest rdzawy nalot. Widać też resztki kalkomani. I co moglbym zrobić ze skórzanym paseczkiem pod brodę, żeby tą skórę troszkę odnowić. Z góry dzięki. POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sailer Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 Kwas szczawiowy. Powinien wyjść ładnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sailer Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 Możesz dać więcej zdjęć? Wygląda na to, iż jest to bojowy hałer policyjny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sailer Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 ...M40 bodajże. Skórę spróbuj czymś natłuścić. Ja wcierałem krem po czym podgrzewałem suszarką do włosów, aby się rozpuszczał i wchłaniał głębiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 Sailer, jaką chcesz fotke dodatkową to zrobię i dodam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 Witam, jak kolega wyżej - kwas szczawiowy, wyjdzie bardzo dużo farby, na pewno kalka też się pokaże. W skórę wetrzyj lanolinę.Zdrów.! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 Aha, oczywiście przed szczawiem spróbuj wyjąć obręcz z fasunkiem!!!Zdrów.! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sailer Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 :) boków, środka, tarczek...:) Widać, że ładnie się uchował, po kąpieli w szczawiu wszystko powinno ładnie sie ukazać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 obręcz jest, fasunku już nie ma, myszki zjadły fasuneczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sailer Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 Więc albo wrzuć z obręczą do kąpieli (paskom nie powinno zaszkodzić, po wszystkim dobrze wypłucz, wysusz i natłuść). Jeżeli stan obręczy nie wymaga czyszczenia to spróbuj delikatnie odgiąć od środka nity mocujące obręcz i ostrożnie ją wyjmij....wrzuć foty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 paseczki można zdjąć do kąpieli bez obręczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 no i mocowanie paseczków - zbliżenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sailer Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 Aaa faktycznie ściągalne :) Zaj****ty hałerek :) Wrzuć foty po czyszczeniu. POZ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 pierwszy raz będę bawił się kwasem szczawiowym. Zamierzam dobrze się do tego przygotować. Poczytam instrukcje. Mam nadzieje że nic nie spitole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 aha, a skórzane paseczki przed natłuszczaniem to umyc w wodzie i ususzyć? nie zaszkodzi to skórce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 To nie przypadkiem M35?Wywietrznik jakby osobny:)Po moczeniu w szczawiu powinien wyjść malina:)Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 tak to M35. Potwierdzone przez znawców tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sailer Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 Fakt, po pierwszej fotce myślałem, że tłoczone. Nie jestem specem od konserwacji skóry, ale uczyłem się na błędach i zawsze dobrze wychodziło :) Ja bym je umył dokładnie, podsuszył, ale nie do końca ażeby się skóra nie ściągnęła" i zaczynał stopniowo natłuszczać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sailer Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 Jeżeli coś nie tak napisałem, to ewentualnie ktoś poprawi odnośnie zakonserwowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 Kolego atlantic najważniejsze, aby roztwór nie był zamocny i żeby hełm za długo w nim nie leżakował. Po kąpieli należy dobrze hełm wymyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sailer Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 Nom dokładnie, doglądaj go z doskoku. Ehh chciał bym hałer w takim stanie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.