atlantic Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Napisano 9 Styczeń 2010 koledzy co mogę zrobić z tym hełmikiem by lepiej wyglądał? Jest rdzawy nalot. Widać też resztki kalkomani. I co moglbym zrobić ze skórzanym paseczkiem pod brodę, żeby tą skórę troszkę odnowić. Z góry dzięki. POZDRAWIAM
Sailer Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Możesz dać więcej zdjęć? Wygląda na to, iż jest to bojowy hałer policyjny :)
Sailer Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 ...M40 bodajże. Skórę spróbuj czymś natłuścić. Ja wcierałem krem po czym podgrzewałem suszarką do włosów, aby się rozpuszczał i wchłaniał głębiej.
atlantic Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Napisano 9 Styczeń 2010 Sailer, jaką chcesz fotke dodatkową to zrobię i dodam
GeneralRemek Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Witam, jak kolega wyżej - kwas szczawiowy, wyjdzie bardzo dużo farby, na pewno kalka też się pokaże. W skórę wetrzyj lanolinę.Zdrów.!
GeneralRemek Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Aha, oczywiście przed szczawiem spróbuj wyjąć obręcz z fasunkiem!!!Zdrów.!
Sailer Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 :) boków, środka, tarczek...:) Widać, że ładnie się uchował, po kąpieli w szczawiu wszystko powinno ładnie sie ukazać :)
atlantic Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Napisano 9 Styczeń 2010 obręcz jest, fasunku już nie ma, myszki zjadły fasuneczek.
Sailer Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Więc albo wrzuć z obręczą do kąpieli (paskom nie powinno zaszkodzić, po wszystkim dobrze wypłucz, wysusz i natłuść). Jeżeli stan obręczy nie wymaga czyszczenia to spróbuj delikatnie odgiąć od środka nity mocujące obręcz i ostrożnie ją wyjmij....wrzuć foty :)
atlantic Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Napisano 9 Styczeń 2010 paseczki można zdjąć do kąpieli bez obręczy
Sailer Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Aaa faktycznie ściągalne :) Zaj****ty hałerek :) Wrzuć foty po czyszczeniu. POZ.
atlantic Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Napisano 9 Styczeń 2010 pierwszy raz będę bawił się kwasem szczawiowym. Zamierzam dobrze się do tego przygotować. Poczytam instrukcje. Mam nadzieje że nic nie spitole.
atlantic Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Napisano 9 Styczeń 2010 aha, a skórzane paseczki przed natłuszczaniem to umyc w wodzie i ususzyć? nie zaszkodzi to skórce?
herman1984 Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 To nie przypadkiem M35?Wywietrznik jakby osobny:)Po moczeniu w szczawiu powinien wyjść malina:)Pozdro.
atlantic Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Napisano 9 Styczeń 2010 tak to M35. Potwierdzone przez znawców tematu.
Sailer Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Fakt, po pierwszej fotce myślałem, że tłoczone. Nie jestem specem od konserwacji skóry, ale uczyłem się na błędach i zawsze dobrze wychodziło :) Ja bym je umył dokładnie, podsuszył, ale nie do końca ażeby się skóra nie ściągnęła" i zaczynał stopniowo natłuszczać.
Sailer Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Jeżeli coś nie tak napisałem, to ewentualnie ktoś poprawi odnośnie zakonserwowania...
Thomson. Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Kolego atlantic najważniejsze, aby roztwór nie był zamocny i żeby hełm za długo w nim nie leżakował. Po kąpieli należy dobrze hełm wymyć.
Sailer Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Nom dokładnie, doglądaj go z doskoku. Ehh chciał bym hałer w takim stanie :D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.