marianb Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Napisano 9 Styczeń 2010 Z jakiego okresu jest ten sygnet? mam go ok. 40 lat i nic nie wiem na jego temat.Za pomoc serdecznie dziękuję.
sebo_sek Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Przyjrzyj się dziesięciozłotówce, zobaczysz coś podobnego.
sebo_sek Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 wyprzedzony o dwie minuty - ale musiałem sprawdzić czy 10, czy 20pln :)
marianb Napisano 14 Styczeń 2010 Autor Napisano 14 Styczeń 2010 Pisząc zapytanie o ten sygnecik,nie liczyłem na odpowiedz,że jest to jakiś historyczny unikat.Znaleziony on został w latach 1968-1969,podczas wykopu pod budowę.Na terenie mojej gminy tj.Fajsławice woj.lubelskie 24 sierpnia1863 r.było stoczone jedno z najkrwawszych starć wojsk powstańczych z armią rosyjską.Do tej pory odnajdywane są pamiątki z tamtego okresu.Myślałem też ,że i tem sygnecik pochodzi z tamtych lat.Teraz wiem,że sygnet ma napewno więcej niż 40 lat,a kto i kiedy dokładnie go zrobił zostaje nadal tajemnicą. Pozdrawiam wszystkich M.B.
Pytanie
marianb
Z jakiego okresu jest ten sygnet? mam go ok. 40 lat i nic nie wiem na jego temat.Za pomoc serdecznie dziękuję.
32 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.