rajzer2 Napisano 5 Styczeń 2010 Autor Napisano 5 Styczeń 2010 Witam,ostatnio wpadł mi w ręce taki przedmiot, długość ok. 8 cm. Wygląda jak ułamana część większej całości. Co to może być? Przepraszam za jakość zdjęć, robione telefonem.
rajzer2 Napisano 5 Styczeń 2010 Autor Napisano 5 Styczeń 2010 Witam,ostatnio wpadł mi w ręce taki przedmiot, długość ok. 8 cm. Wygląda jak ułamana część większej całości. Co to może być? Przepraszam za jakość zdjęć, robione telefonem.
HU13ERT Napisano 5 Styczeń 2010 Napisano 5 Styczeń 2010 A to się jakoś różni po stronie rewersu? Są ślady po jakimś mocowaniu z którejś strony? To jest tłoczone? Materiał-mosiądz? Motyw liści dębowych przewija się w wojskowych odznaczeniach od dawna i u prawie wszystkich ale rzecz tej wielkości i prosty kształt chyba to dyskwalifikują.Pozdrawiam.Hubert
rajzer2 Napisano 5 Styczeń 2010 Autor Napisano 5 Styczeń 2010 Po obu stronach wygląda tak samo, nie znalazłem śladów po mocowaniach, wygląda jakby było ułamane czyli prawdopodobnie powinno być dłuższe. Niestety nie znam się na metalach ale jest jak na swoje rozmiary dosyć lekki.
Pytanie
rajzer2
Witam,
ostatnio wpadł mi w ręce taki przedmiot, długość ok. 8 cm. Wygląda jak ułamana część większej całości. Co to może być? Przepraszam za jakość zdjęć, robione telefonem.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.